Nadat VC Herentals vorige week de mooiste bladzijde uit de clubgeschiedenis had geschreven  met promotie naar vierde nationale moest het nog één keer aantreden in de finale van de beker van Antwerpen.  Tegenstander was FC Turnhout die op enkele jaren tijd opklommen van vierde provinciale naar eerste provinciale.  Niemand die er aan twijfelt dat ook deze club snel in de nationale reeksen zal vertoeven.  De toeschouwers kregen in een aardig volgelopen St.-Janneke onder een prachtige zon alvast een leuke opwarmer. Bij de dames klopte KV Mechelen de dames van Maria-ter-Heide met 6-0.

VC Herentals kon in deze finale niet rekenen op Vervoort en De Swert (gekwetst) en Thomassen (in Parijs).    De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd.  Van De Vel vuurde al meteen een pegel richting het doel van Olieslagers.   Niet veel later besloot Hakkens voorlangs.  Herentals stelde daar een poging van Van De Kerckhof tegenover maar zijn poging ging in één tijd over.  Ook Van Bouwel waagde zijn kans maar Horsten lag in de weg.

FC Turnhout kon perfect mee met de kersverse nationaler en dreigde opnieuw via Van De Vel maar Olieslagers stond opnieuw paraat.  In het laatste kwartier van de eerste helft nam de thuisploeg het voortouw.  Eerst verdween een voorzet van Van De Kerckhof nog nipt naast doel  en een minuutje later leverde knap combinatiespel tussen Van Leerdam – Van De Kerckhof en Dillen net geen doelpunt op.   De beste kans was weliswaar voor Turnhout toen Driesen alleen op Olieslagers afging maar Steven haalde het leder knap uit de voeten.

Beide ploegen begonnen vol goede moed aan de tweede helft maar het waren de bezoekers die de eerste kans konden verzilveren.  Van De Vel  scoorde de 0-1 voor FCT.  Herentals was van slag en had niet meteen een antwoord in huis.  Hakkens mikte nog een vrije trap naast en Driesen besloot van kortbij onbegrijpelijk over.  Een kwartier voor het einde vond Herentals opnieuw het ritme en zette een knappe één-twee op maar Van Leerdam kon een unieke kans niet benutten.

Een minuutje later opnieuw rood-wit maar in een bos van spelers werd het leder in extremis weggewerkt.  Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen we nog een mini offensief van de thuisploeg.  Van De Kerckhof vond eerst nog Horsten op zijn weg maar was in de slotminuut toch succesvol wanneer hij van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen knalde.  Een minuutje later leek Turnhout dan toch nog met winst te gaan afsluiten wanneer Hakkens een strafschop mocht trappen maar Olieslagers stopte de elfmeter.

In de daaropvolgende strafschoppenreeks miste Turnhout geen enkele keer terwijl Herentals één strafschop gestopt zag.  Turnhout wint dus de finale van de beker van Antwerpen na strafschoppen  en zet de kroon op een schitterend seizoen.  Dat kan echter ook van VC Herentals gezegd worden dat ondanks het verlies in deze finale mag terugblikken op een prachtig seizoen!  De spelers mogen nu genieten van een korte vakantie want de voorbereiding op het volgende seizoen zal zich al snel aandienen.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Doninck Jelle; Van De Weyer Dries; Mariën Niels; Mariën Robin; Van De Kerckhof Jeroen; Van Leerdam Ilja; Van Der Schraelen Thomas; Vlaeymans Sam;  Dillen Robbe en Van Bouwel Ken.

Bank:  Dams Pieter; Raeymaeckers Kai; Verlinden Lode en Dufraing Kevin.

Vervangingen:  28e  Raeymaeckers Kai voor Van De Weyer Dries;  78e  Dufraing Kevin voor Mariën Robin

Gele kaarten:  Van De Kerckhof Jeroen; Van Doninck Jelle; Van Bouwel Ken.

Doelpunten:  50e  Van De Vel  0 – 1 ; 88e Van De Kerckhof Jeroen  1 – 1.

Strafschoppenreeks :  4 - 5.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.