'Na de galawedstrijd tegen Tongeren in kader van de Beker van België, die met 1 – 3 cijfers verloren werd, en het daarop volgende debacle tegen Geel waarvan in competitieverband met duidelijke 0 – 3 cijfers werd de boot in gegaan, kreeg VC Heist Delhaize Herenthout de kans om zich te rehabiliteren in de beker van Antwerpen tegen het twee reeksen lager acterende Sint-Janskring Herentals.

Sint-Jan, dat in principe niets te verliezen had, krijgt elke set een voorgift van 4 punten en behield ietwat verrassend deze bonus vast tot 8 – 4, mee geholpen door de eigen fouten van Herenthout.

Met 13 – 6 lieten de dames van VCHH zich duidelijk in de luren leggen door de thuisploeg. Een niet tevreden Jolien Wittock nam bij 16 – 10 de tweede time-out om de troepen wakker te schudden en wist hierdoor de volgende 5 punten naar zich toe te trekken  onder impuls van een geprikkeld Joke Van Doninck elke tegen haar oude teamgenoten wél op de afspraak was met harde en goede aanvallen.

Het signaal voor de thuisploeg echter om bij 16 – 15 het spel te onderbreken en wat daarop volgde was dadelijk een killblock van Nore Noyens en een ace van Tessa Van Den Dries welke een stevige opslagreeks neerzette waardoor Sint Jan opeens tegen een 16 – 20 aankeek.

De kroniek van een aangekondigd setverlies voor de thuisploeg, die met duidelijke 17 – 25 de eerste set door de vingers zag glippen.

Sint-Janskring kon de kopjes vrij vlug leegmaken en nam in de volgende set direct de eerste drie punten voor eigen rekening en iets later stond de 8 – 2 op het scorebord.

VCHH knabbelde langzaam aan de achterstand en milderde tot 12 – 9 alvorens een geslaagde aanval van Herentals de bezoeksters de wind uit de zeilen nam en de thuisploeg terug uitliep tot 14 – 9.

Hierna ging Sint-Jan door op het elan en drukte het VCHH met de neus op de harde feiten met een 18 – 10 score die niet onverdiend te noemen was.

Bij 20 – 12 stond het water aan de lippen van de bezoeksters, maar weerom zorgde zware opslagdruk er voor dat de kloof bijna werd gedicht alvorens Sint Jan een time out nam bij  20 – 19.

De spelonderbreking bekwam VCHH niet goed, want Herentals stoomde via 23 – 20 de eindfase van de set in en met 24 – 22 bleek de eerste setbal ook direct de goede want Sint-Janskring trok aan het langste einde bij 25 – 22 en zette de 1 – 1 in setstand op het scorebord.

Na deze optater leek VC Heist Delhaize Herenthout wakker geschud want met 8 – 6 was de voorgift in de derde set al gehalveerd. Sint Jans vocht echter verbeten terug tot 11 – 7 waarvij alles terug te herdoen was.

Een goed serverende Sofie Peeters vond de zwakke plek in de afweer van de thuisploeg en bracht de stoeters met 11 – 10 langszij en bij 12 – 12 hingen de bordjes weerom in evenwicht.

Hierop ging bij het bezoekende team het licht even uit want een resem van opeenvolgende misverstanden leverde de 18 – 14 op voor Herentals en deze score zette VC Heist Delhaize Herenthout in deze fase stevig onder druk.

De oranjehemdjes zetten zich echter opnieuw krap en slaagden erin om zich bij een 19 – 17 tot op 2 punten van Sint Jan te vechten maar zagen ondanks alles de volgende drie punten weer naar Herentals gaan.

Bij 23 – 18 leek de set verloren voor VCHH en iets later was de harde 25 – 20 realiteit. VCHH met de rug tegen de muur en met een 2 – 1 setstand dreigde ook in dit bekeravontuur een vroegtijdige exit.

Set 4 startte VCHH ein-de-lijk zoals het hoorde en bij 8 – 8 was de score in evenwicht. De stoeters drukten stevig door na de wake-up call van het vorige setverlies en bij 9 – 12 greep Sint-Jans naar een time-out.

Deze ingreep bracht soelaas gezien het feit dat de thuisploeg er in lukte tot 12 – 13 te naderen. Dit keer liet Herenthout zich echter niet verrassen en met stevige en secure aanvallen knokten de dames van het Herenthoutse fanionteam zich naar een 13 – 18 voorsprong.

Met 15 – 20 hadden de bezoeksters de beste kaarten in handen en werd de set met 18 – 25 koeltjes afgewerkt en met de korte decider in het verschiet kon VCHH het best op zijn tellen passen. Een vroege achterstand in de vijfde set kon gemist worden als kiespijn.

De weliswaar tot 2 punten beperkte voorgift van Herentals brak VCHH toch zuur op en met een enigszins gemiste start in de vijfde set was met 6 – 2 de kloof al zo goed als geslagen.

Dit was buiten de vechtlust die eindelijk ontbrandde bij Herenthout dat zich naar een 7 – 7 knalde om iets later met 7 – 8 voorsprong naar de kantwissel bracht.

Een daaropvolgende 8 – 11 score bracht Sint-Janskring aan het wankelen en uiteindelijk moest een moedig en verdienstelijk strijdende thuisploeg de duimen leggen tegen een ontketend Herenthout dat met 11 – 15 set- en matchwinst naar zich toe trok.

Volgende tegenstander in dit bekeravontuur is Oxaco, een bekende tegenstander die enige jaren geleden VCHH al eens een halt toeriep in het bekerverhaal. Herenthout is met deze alvast gewaarschuwd.

Volgende wedstrijd in competitieverband is de thuiswedstrijd tegen Datavoc Tongeren op zaterdag 13/11 om 17u in ’t Kapelleke Herenthout.'