VC Herentals is door een sterker Waterloo uit de Cofidis Cup geknikkerd. De bezoekers kwamen al in de 1' op voorsprong. VC Herentals leed balverlies op het middenveld en bezoeker Miceli liet thuisdoelman Doino geen kans. De bezoekers bleven snediger spelen en het ontbreken van drie titularissen deed zich bij de thuisploeg sterk voelen. De thuisverdedigers werden regelmatig op een hoopje gespeeld en Thomas lukte de 0-2. Vlaeymans kon de bezoekende doelman dan toch eens verrassen: 1-2. Maar VC Herentals bleef achter de feiten aanlopen en de thuisverdediging werd regelmatig zoek getikt. Maeyens scoorde de 1-3 en Sow Boubacar de 1-4. De bezoekers lieten in de eerste helft nog de kansen op 1-5 en 1-6 liggen.

Na de rust herschikte trainer Beyens zijn verdediging en namen de bezoekers wat gas terug. Ze kwamen niet verder dan nog een bal op de lat.

Het bekeravontuur van VC Herentals eindigt zoals dat van Napoleon : tegen Waterloo.

VCH speelde met: Doino Michiel; Van Den Vonder Thomas; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Dillen Robbe; Mariën Niels; Van De Kerckhof Jeroen en Verdonck Simon.   Bank: Dams Pieter; Van Roosbroeck Jens; Vervoort Joy en Hoefnagels Niels.

Vervangingen: 45e Van Roosbroeck Jens voor Van Den Vonder Thomas; 75e Vervoort Joy voor Van Bouwel Ken; 82e Hoefnagels Niels voor De Swert Birger. Gele kaarten: Van Doninck Jelle; Dillen Robbe.
Doelpunten: 1e Miceli 0 – 1 ; 23e Miceli 0 – 2 ; 31e Vlaeymans Sam 1 – 2 ;34e Maeyens 1 – 3 ; 36e Boubacar 1 - 4.

Nu woensdag om 19.30u volgt nog een oefenwedstrijd thuis tegen FC Herk.

VC Herentals speelt volgende zondag 17/8 om 15u op Londerzeel een oefenmatch.

Abonnement voor het 1e elftal: 120 euro
Dit  abo geeft recht tot alle thuiswedstrijden van alle ploegen van VC Herentals.
Jeugdabonnement: 25 euro.   Neem contact op met Dirk Van den Eynden  0477 344 980