De bekercampagne van Westerlo is al na één wedstrijd afgelopen. Bij derdeklasser Olsa Brakel kreeg Westerlo een pandoering: 6-1. Vorig jaar sneuvelde Westerlo pas in de kwartfinales.

Na vier minuten keken de spelers van Westerlo elkaar met ongelovige ogen aan, het stond dan al 2-0 voor Olsa Brakel. De derdeklasser opende de score dankzij Delie die balverlies afstrafte en even later krulde Martens een vrije trap in doel: 2-0.

Westerlo kon daarna het evenwicht wat herstellen en Brakel-doelman De Cabooter moest plat op een schot van Koffi. Die laatste zorgde net voor het halfuur toch voor de aansluitingstreffer. Hij verschalkte De Cabooter op een vrijschop.

Wie dacht dat Westerlo gelanceerd was, kwam bedrogen uit. Net voor de rust breidde de thuisploeg de voorsprong zowaar weer uit. Martens schilderde een hoekschop op het hoofd van Leroy en die kopte staalhard de 3-1 in doel.

Na de rust ging het Brakelse feestje gewoon voort. Westerlo versierde wel het eerste kansje, maar de goal viel aan de overkant. Delie zette Westerlo-doelman Gielen te kijk met een mooie lob: 4-1.

De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Net na het uur stond zowaar de 5-1 op het scorebord. In de rebound knalde Martens zijn tweede goal van de avond vanuit een scherpe hoek binnen.

En als je in de hoek zit waar de klappen vallen, dan mis je ook een strafschop. De Cabooter stopte de slappe inzet van MacDonald. In de slotminuut werd het nog erger, want Kenneth Van den Berghe legde de 6-1-eindstand vast. (vrt)