De laatste speeldag in de Jupiler Pro League gaat door, maar wel achter gesloten deuren. De bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp wordt uitgesteld (22 maart) door de aanhoudende crisis rond het coronavirus. Dat maakte de Belgische voetbalbond donderdag bekend in een persbericht.

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

  • Alle jeugd-en amateur wedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal
  • De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus
  • De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum
  • Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan.
  • Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort

Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen de we in overleg met VV, ACFF en de Pro League kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media.

VEELGESTELDE VRAGEN

Jeugdwedstrijden en trainingen? Gaan niet door, t.e.m. 31 maart 2020

Wedstrijden en trainingen in het amateurvoetbal, zowel bij vrouwen als mannen? Gaan niet door, t.e.m. 31 maart 2020

Wedstrijden in het minivoetbal en futsal? Gaan niet door, t.e.m. 31 maart 2020

Wedstrijden in de Jupiler Pro League en de Proximus League in het weekend van 13, 14 en 15 maart? Vinden plaats zonder supporters, achter gesloten deuren.

Wedstrijden in de Women's Super League in het weekend van 13, 14 en 15 maart? Vinden plaats zonder supporters, achter gesloten deuren.

Finale van de Croky Cup? Uitgesteld naar een nog te bepalen datum

Wedstrijden van de U17 Red Flames en U17 Rode Duivels in maart in België? De eliterondes zijn gecancelled.

Wat zijn richtlijnen voor de scheidsrechters en officials? Dezelfde als voor spelers, supporters, vrijwilligers, etc

.Wedstrijden van de Rode Duivels in maart? De trip naar Qatar is gecancelled. We bekijken een plan B. Hiervoor zijn we in overleg met UEFA.

Is UEFA Euro 2020 in gevaar? Het is nog te vroeg om daar antwoord op de kunnen geven. UEFA is in contact met de Wereldgezondheidsorganisatie en zal verschillende scenario's voorbereiden.

Waarom gelden in andere landen andere maatregelen? De situatie verschilt van land tot land en we volgen de beslissingen/aanbevelingen van de bevoegde overheid van ons land.