25 jaar Open Monumentendag wordt in Herentals en Noorderwijk tijdens de 'best of' van de vorige edities gevierd met beklimmingen van de toren van de Lakenhal/het Belfort en de toren van de Sint-Bavokerk in Noorderwijk.

De toren van het Belfort/de Lakenhal in Herentals kan je beklimmen tussen 10 en 18u. Inschrijven op voorhand was gewenst. Mogelijk zijn er toch nog een paar plaatsjes vrij.

Heemkring Notrevic geeft je de kans om tussen 10 en 18u de toren van de Sint-Bavokerk in Noorderwijk te beklimmen. Ze pakken ook uit met een kleine tentoonstelling.

In Herentals kan je verder nog het Begijnhofmuseum, de Sint-Catharinakerk en de Bovenpoort bezoeken. Om 10u start er aan het kasteel Le Paige aan de Nederij de Vestenwandeling. Om 14u vertrekt aan het administratief centrum aan de Augustijnenlaan een themawandeling over de smederijen van de familie Van Aerschot.

In de Lakenhal loopt er een tentoonstelling, er is Open Dag in het Convernt op het Begijnhof en de Sint-Sebastiaansgilde laat je tussen 13 en 18u een pijltje schieten.