Het wordt een superbelangrijke dag voor de roodgroenen van KFC Herenthout. De Stoeters kregen eind vorige week bericht dat ze toch niet naar vierde provinciale zakten maar in derde provinciale blijven.

Voorlopig werd KFC Herenthout ondergebracht in derde provinciale A maar de Stoeters moeten dan uitwedstrijden spelen tegen clubs die vooral in de Noorderkempen gelegen zijn. KV Turnhout en SC Merksem zijn de dichtste verplaatsingen.

Normaal gezien moest de club in vierde provinciale nu woensdag al de eerste competitiewedstrijd spelen. De start voor de competitie is nu pas begin september. Trainer Wim Van Looy: "Eigenlijk is de voorbereiding nu verstoord. De voorbereiding is toch in functie van de start van de competitie. We gaan ook vragen of we door deze situatie eventueel toch nog bijkomende transfers kunnen doen."

Maandagavond buigt het Provinciaal Comité van de K.B.V.B. zich over de vraag van KFC Herenthout om in de aantrekkelijke derbyreeks van derde provinciale C uit te komen.

Nog maandagavond heeft het bestuur van KFC Herenthout een afspraak met het schepencollege van de gemeente. Het bestuur krijgt er de plannen te zien voor de nieuwe accommodaties op sportcentrum 't Kapelleke. De gronden waarop de huidige terreinen liggen worden immers verkaveld.

KFC Herenthout wil weten welke terreinen er komen, of er een kunstgrasveld komt en in welke accommodaties ze moeten investeren.