In overleg met het gemeentebestuur van Balen, start Eandis vanaf deze week, in opdracht van Iveka, met de vervanging en/of uitbreiding van maar liefst 11,5 km ondergronds middenspanningsnet in Balen. Dit is noodzakelijk om het net voldoende te versterken zodat kan worden voldaan aan de elektriciteitsbehoefte van de volgende decennia. De werken moeten in principe voor het einde van 2013 zijn afgerond.

De werken bestaan uit twee delen: 

  • Een eerste deel vertrekt aan het transformatorenstation in Balen en volgt een traject via volgende straten: Stevensvennestraat, Balen-Neetlaan, Meyerstraat, Korte Meyerstraat, Ringlaan (Mol), Gerheide, Soef, Savelberg, 1 meilaan, Rijsberg, Bredenels, Kerkstraat, Zandstraat, Deliestraat, Alfons Dirckxstraat, Berg, Waterstraat, Puttenstraat, Hoolst, Dijk, De Lei, Polderstraat.

    Deze investeringswerken zijn vooral bedoeld om de elektriciteitstoevoer naar Olmen uit te breiden. Het gaat hier over 2 middenspanningskabels over een totale lengte van 7 km die  ondergronds worden gelegd.
  • Een tweede deel behelst een verbinding over een lengte van 4,5 km tussen de schakelpost in de Deliestraat en de pas opgerichte schakelpost in de Polderstraat. Vanuit die nieuwe schakelpost in de Polderstraat zullen nog de nodige extra middenspanningskabels worden aangelegd in de Olmense Markt, Markt, Meerhoutse Baan, Schoolstraat, Veldstraat, Kerkhofstraat en Broekstraat.

Deze werken dienen om het elektriciteitsnet in de ruime omgeving rond de Polderstraat te versterken.

Eandis doet er alles aan om tijdens de werken, de hinder voor verkeer en omwonenden, die onvermijdelijk is, te beperken en zo kort mogelijk te houden.  Er wordt gelijktijdig gewerkt met verschillende ploegen op verschillende locaties.  De bewoners langs het traject van de werken ontvangen enkele dagen voor de start van de werken een schriftelijke mededeling met de nodige informatie.