U bent hier

Belastingaangifte dit jaar extra moeilijk in te vullen

Nationaal
08.04.2015 - 07.48u
Door: Herman Gezelle

De belastingbrief invullen wordt dit jaar weer wat moeilijker. De aangifte telt nu 772 invulvakjes. Dat zijn er 43 meer dan vorig jaar en een absoluut record.

Het gros van de nieuwe codes zit in vak IX, waar de belastingplichtige de uitgaven voor woonkredieten moet vermelden. Dat vak telt voortaan niet één, maar 2,5 bladzijden.

Dat is een gevolg van de 6e staatshervorming. Hierdoor is de eigen woning een bevoegdheid geworden van de gewesten. Woningen die de belastingplichtige niet zelf bewoont, maar waarvan hij eigenaar is, zoals buitenverblijven, zijn een federale bevoegdheid gebleven.
Vak XI

Behalve een rist nieuwe codes en rubrieken die bij andere vakken worden ondergebracht, komt er ook een heel nieuw vak: vak XI.

Daar moet voortaan aangifte gebeuren door Vlamingen die kmo's hebben geruggensteund door een win-winlening toe te staan.
Toelichting

Op 28 april zal de Federale Overheidsdienst tijdens een persconferentie toelichtingen geven bij de nieuwe belastingaangifte. Dan worden ook de deadlines van de belastingaangifte bekendgemaakt. (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto