U bent hier

Beleef de bevrijding in Kasterlee

Kasterlee
24.09.2019 - 10.13u
Door: Mark Jaspers

Van hevige gevechten bij de Kempense kanalen of de Slag om de haven van Antwerpen tot de slachtoffers van een grootscheepse bommencampagne: de bevrijding van onze provincie in 1944 en 1945 gaat gepaard met veel drama. Maar er zijn ook inspirerende verhalen van moed en zelfopoffering. V

an september 2019 tot en met mei 2020 organiseren Toerisme Provincie Antwerpen en 48 steden en gemeenten, waaronder ook Kasterlee, een grootschalige herdenking van 75 jaar bevrijding. Daarvoor sluiten ze zich aan bij Liberation Route Europe.

Op zaterdag 21 september herdacht het gemeentebestuur van Kasterlee en de Heemkundige Kring KLT de bevrijding van Kasterlee in 1944. Tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid werd een gedenksteen van een gevallen Amerikaans vliegtuig en het infobord 'Beleef de bevrijding' gehuldigd.

Beide monumenten vindt u in Straaleind in Kasterlee. Een tweede infobord, dat het verhaal van de 'Flakstellung' in Lichtaart verteld, vindt u langs de Herentalsesteenweg.

Graag per fiets op verkenning?

Toerisme Provincie Antwerpen stippelde zeven bevrijdingsroutes langs het fietsknooppuntennetwerk uit, waarvan er twee door Kasterlee komen. De fietstochten laten je kennis maken met de prachtige natuur, vertellen adembenemende verhalen en leiden je langs historische monumenten.

Haal de gratis brochure op in het toeristisch infokantoor, Markt 42 of download de fietsplannetjes op www.visitkasterlee.be

"Honderden vliegtuigen trokken over Kasterlee, Retie en omgeving. Tijdens de tocht in Kasterlee fiets je langs vele crashsites. Dankzij de infoborden onderweg sta je stil bij het aangrijpende verhaal dat bij elk neergestort vliegtuig hoort. Een voor een belangrijke verhalen die we niet mogen vergeten," vindt burgemeester Ward Kennes (CD&V).

imageMeer nieuws

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging
Hulshout | Kempen regio 16.10.2019 - 17.33u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.10.2019 - 17.25u

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Nieuwtjes schepencollege Westerlo
Westerlo 16.10.2019 - 09.20u

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld
Heist op den Berg | Neteland 15.10.2019 - 19.31u

Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"

 Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.10.2019 - 17.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto