Op zondag 16 november organiseren meer dan 180 kunst- en cultuurorganisaties in Vlaanderen en Brussel activiteiten voor kinderen. Samen met hun ouders, tantes, nonkels, broers, oma’s, en de hele familie beleven ze een hele dag kunst. Ook de provinciale musea en cultuurhuizen doen mee en organiseren allerlei leuke activiteiten op kindermaat. Ontdek ze hieronder!

FotoMuseum provincie Antwerpen | www.fotomuseum.be

In het FoMu zijn er toffe workshops. Wil je fotogrammen maken? Kom dan naar de workshop ‘Toveren met licht’ (8 – 10 jaar). 4- tot 6-jarigen kunnen samen met egeltje Pips een rondleiding door het FoMu volgen. En in de smARTbox vind je dan weer opdrachtjes bij de tentoonstellingen en allerlei leuke verrassingen. Voor de workshops reserveer je best op voorhand. De smARTbox is uitzonderlijk gratis.

ModeMuseum provincie Antwerpen | www.momu.be

Het MoMu organiseert twee rondleidingen met gids bij de expo ‘MoMu Nu’. Ben je tussen 8 en 12 jaar, volg dan een creatieve rondleiding. Voor de kleineren tussen 5 en 7 jaar zijn er dan weer fantasierondleidingen. Ga je liever creatief aan de slag, word dan ontwerper van de dag in de workshop ‘Hedendaags – Nu’ (4 – 12 jaar).

Koningin Fabiolazaal i.s.m. KMSKA www.kmska.be

In de Koningin Fabiolazaal, nabij de Meir, ontdek je (vanaf 5 jaar) aan de hand van het doeboekje ’Oorlog en Vrede’ de expo ‘Kunst in de Grote Oorlog’. Via opdrachtjes herbeleef je hoe kunstenaars en schrijvers zich tijdens de Eerste Wereldoorlog voelden.

Provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout | www.warande.be

De Warande heeft een goedgevuld programma met workshops, film, toneel en nog veel meer. Vanaf 5 jaar kun je meedoen aan een workshop muziektheater, waarbij je inspiratie vindt in een kinderboek. Vanaf 6 jaar kun jemeedoen met ‘Mengelmoes’, of een workshop volgen bij de huidige tentoonstelling over de Prijs Beeldende Kunst van de provincie.

www.kunstendagvoorkinderen.be

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Wanneer:

Zondag 16 november, hele dag

Waar:

FotoMuseum provincie Antwerpen, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

ModeMuseum provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen

Koningin Fabiolazaal, Jezusstraat 28, 2000 Antwerpen

De Warande, Warandestraat 42,  2300 Turnhout

Deelnameprijs:

Afhankelijk van activiteit en locatie

Website:

www.kunstendagvoorkinderen.be

Social media:

https://www.facebook.com/KunstendagVoorKinderen

Organisatie:

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van het Vlaams Agentschap Kunsten en Erfgoed