Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beleef mee de pompoenmaand in Kasterlee

Pompoenmaand

Boek snel jouw weekendje weg naar Kasterlee en kom mee genieten van de Kastelse pompoenevenementen.  Plezier gegarandeerd.

Zondag 1 oktober starten de festiviteiten met het Oogstfeest in De Pompoenerie, waar je geniet van een hapje, pompoenlekkers, een drankje en leuke kinderanimatie.

Op zaterdag 7 oktober kijk je je ogen uit op het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen, terwijl de reuzepompoenen worden binnengerold. De indrukwekkende kolossen van mogelijk meer dan 1000 kilo worden met trots door de kwekers gepresenteerd.

Voor diegene die op zoek zijn naar avontuur en adrenaline is het Belgisch Kampioenschap Pompoenschieten op zondag 8 oktober niet te missen. De deelnemers laten met zelfgemaakt reuzekatapulten en trebuchets de pompoenen door de lucht suizen en meters verder neerploffen.

Op zondag 15 oktober wordt de Markt in Kasterlee omgetoverd in de gezelligste Pompoenmarkt. Kom genieten van meer dan 40 kraampjes met ambachtelijke producten en pompoen- en streeklekkers. Verschillende ambachtslieden demonstreren graag hun passie, volg live de pompoenweging. Voor de kinderen is er tal van kinderanimatie aanwezig.

Ten slotte worden de grootste pompoenen te water gelaten op zondag 22 oktober tijdens de wereldberoemde Pompoenregatta. Kom supporteren voor de dappere deelnemers of neem deel aan verschillende randanimatie.

“De pompoenmaand is ideaal om een fijne tijd te beleven in Kasterlee. De drie dorpspleinen worden versierd met pompoentaferelen, de horeca maakt de lekkerste pompoengerechten en de natuur heeft prachtige herfstkleuren. We kijken er naar uit om zowel inwoners als bezoekers te verwelkomen om deel te nemen aan de verschillende festiviteiten”, vertelt burgemeester Ward Kennes.

 
Pompoenmaand

Deel dit artikel