U bent hier

Belgacom : ontslag van Didier Bellens officieel

Nationaal
15.11.2013 - 21.31u
Door: Herman Gezelle

Belgacom-topman Didier Bellens wordt met onmiddellijke ingang ontslagen. Dat heeft het kernkabinet bekendgemaakt op een persconferentie. Dat de regering zou beslissen om hem te ontslaan, was verwacht. Bellens krijgt geen vertrekvergoeding. Wie de CEO gaat opvolgen, is nog niet duidelijk.

Zoals verwacht wordt Bellens met onmiddellijke ingang de laan uitgestuurd. De regering beroept zich op "ernstige tekortkomingen" om de Belgacom-CEO uit zijn mandaten te ontheffen. Dat wil zeggen dat hij geen recht heeft op een vertrekvergoeding. Op basis van wat in zijn contract staat, zou hij recht hebben op minstens 2,5 miljoen euro.

Als "ernstige tekortkomingen" haalde minister Labille onder meer het volgende aan:

  • De reeks polemieken en incidenten die het vertrouwen hebben aangetast en schade hebben berokkend aan het imago van Belgacom en het serene klimaat rond het bedrijf
  • De controverse rond bepaalde promoties en ontslagen van kaderleden en het gespannen klimaat dat hiervan het gevolg is in het bedrijf
  • De recente denigrerende en beledigende uitspraken aan het adres van premier Di Rupo

Voorts werd ook verwezen naar een "gebrek aan discretie". Dat Bellens zich zomaar zal neerleggen bij het ontslag, lijkt niet waarschijnlijk. Labille deelde hem het nieuws persoonlijk mee. "Hij was niet tevreden, maar het was niet noodzakelijk hem te bereiken om dat te weten. Het was een kort gesprek", aldus de minister. Dat Bellens naar de rechter trekt om een ontslagpremie op te eisen, is dus goed mogelijk, zo werd op de persconferentie ook bevestigd.

Labille sloot af met de uitspraak: "We kunnen vandaag stellen Belgacom is back to business". (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto