Sporten onder een prachtig zonnetje, met de voeten in het zand en een cocktail bij de hand. Een droom voor menig sporter die de rustige zomermaanden wil overbruggen. Dit gevoel zorgde de voorbije jaren voor een enorme boost bij de beachsporten. Beachkorfbal was daarbij een van de toonaangevende, opkomende sporten.
Ook deze zomer zal deze sport verder bouwen op de ingeslagen weg met de “Belgian Beachkorfbal Tour 2014”, met als hoogtepunten de European Beach Challenge en het Belgische Kampioenschap.

Het paradepaardje van het beachkorfbal in België is gebleven. Op 5 en 6 juli zal op het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer In Mol opnieuw de “European Beach Challenge” plaatsvinden, zeg maar het officieuze Europees Kampioenschap. Nieuw dit jaar is dat er, buiten de recreatie, jeugd en seniorenwedstrijden, ook een kampioenschap zal doorgaan voor dameskorfbal.

Voor onze overige manches is er dit jaar gekozen voor nieuwe attractieve locaties.
Een daarvan is zeker de locatie voor het Belgisch Kampioenschap. Dit BK zal deze zomer plaatsvinden op de prachtige locatie van de O’Neill Beachclub in Blankenberge. Juist naast de welbekende Pier zal je op 12 en 13 juli onze beachkorfbalvelden terugvinden.

Buiten deze 2 hoofdtornooien, zullen er ook dit jaar weer enkele vrije manches plaatsvinden onder de hoede van de Belgian Beachkorfbal Tour.
Een eerste vrije manche zal plaatsvinden in Essen op de terreinen van TC Rozenhof. Essen Events vzw zorgt op 28 juni voor een mooie locatie, een unieke sportsfeer en ’s avonds een groot scherm om de kwart finales van het WK voetbal te kunnen volgen.

Het Vlaams Brabantse Lubbeek en het Oost-Vlaamse Lebbeke zijn dit jaar de place to be voor de Beachtornooien in augustus. Op respectievelijk 2 en 9 augustus duiken de beachkorfballers daar in het zand. Voor vele ploegen is dit de ideale start van hun voorbereiding op het nieuwe veldkorfbalseizoen.

Beachkorfbal krijgt meer en meer zijn eigen identiteit binnen het korfbalwereldje, naast het veld- en het zaalkorfbal. Dus werd het ook tijd om dat nog meer te beklemtonen. In opdracht van de werkgroep Beachkorfbal werkte ontwerper Sven Hardies dan ook een nieuw modern logo uit. Dit logo zal staan voor de visie die de federatie nastreeft met deze tak van de sport. Voor een organisator is dit logo dan ook een kwaliteitslabel, dat enkel kan gebruikt worden met toestemming van de federatie.

Ook de Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft het potentieel van het beachkorfbal erkend. Als een van de toplanden op korfbalvlak, en dan zeker in het beachkorfbal, willen we meegaan in de evolutie van deze beachsport, met als doel deelname aan de World Games, of misschien wel meer…
De voornaamste vernieuwing die dit alles met zich meebrengt zijn de gewijzigde veldafmetingen (10x20m).

Voor meer informatie kan u steeds terecht op onze website www.beach-korfbal.be!