België en Frankrijk speelden in een oefenduel 0-0.  Beide teams kregen kansen maar konden niet scoren.  Het was een jaar geleden dat één van de Rode Duivels niet kon scoren.

De wedstrijd begon veelbelovend, met hoge pressing van beide teams. Het openingskwartier leverde geen echte doelkansen op. Ribéry haalde de achterlijn en bracht voor. Vincent Kompany onderschepte. Aan de overzijde bediende De Bruyne Alderweireld met een hakje, maar de voorzet van de Ajax-verdediger waaide over Lukaku heen.

De Bruyne het dichtst bij 1-0

In de 17de minuut kwam Romelu Lukaku dicht bij de openingstreffer toen De Bruyne de bal laag voorbracht en Koscielny net voor de voeten van de Chelseaspits ontzette. Op het halfuur dreigde Frankrijk tot drie maal toe: eerst moest Courtois zich onderscheiden, daarna haalde Toby Alderweireld een vluchtschot van Kondogbia van de lijn en nog in dezelfde minuut trapte Franck Ribéry hoog over. De Franse storm was even gaan liggen en aan de overzijde kreeg Kevin De Bruyne de bal pardoes in de voeten na een deviatie van Koscielny. De Bruyne was verrast en trapte van dichtbij naast. Vlak voor rust ontsnapten onze Duivels nog aan een Frans doelpunt toen een lage voorzet van Franck Ribery via Kompany de paal scheerde en met 0-0 op het scorebord gingen de teams rusten.

De Rode Duivels startten sterk aan de tweede helft en een doelpunt hing meteen in de lucht. Eerst trapte Lukaku nipt naast vanop de rand van de zestien en meteen daarop stond Pocognoli plots oog in oog met Hugo Lloris, maar ook zijn afwerking miste scherpte. Romelu Lukaku toonde zich heel gretig. De Chelseaspits dwong Lloris tot een nieuwe redding op een laag schot vanaf links.

Veel doelkansen, geen goals

In de 60e minuut kregen onze Rode Duivels de beste kans. Kevin De Bruyne bracht na een hakje van Nacer Chadli de bal laag voor doel en Romelu Lukaku kwam enkele centimeters te kort. Aan de overzijde moest Thibaut Courtois zich onderscheiden op een poging van dichtbij van Karim Benzema.

De 41.773 supporters in het Koning Boudewijnstadion zagen een mooie wedstrijd. Zowel Frankrijk als België brachten attractief voetbal, met veel doelkansen. In de 70e minuut testte Kevin De Bruyne nog eens de vuisten van Lloris en ook de pas ingevallen Kevin Mirallas was meteen gevaarlijk. Na een nieuwe voorzet van De Bruyne trapte hij van dichtbij op de sterk keepende Lloris.

De Rode Duivels zochten nadrukkelijk het winnende doelpunt, maar Frankrijk verdedigde sterk. Marc Wilmots voerde nog enkele wissels uit en ook de Franse bondscoach Didier Deschamps bracht vers bloed. Maar ook in het slotkwartier bleven doelpunten uit en de 72ste België-Frankrijk eindigde op 0-0. (kbvb/lc)