U bent hier

België heeft een achtbaantester : Simon uit Erondegem, ook tester in Bobbejaanland

Kasterlee | Nationaal
23.09.2013 - 15.48u
Door: Herman Gezelle

Na een spannende strijd is het duidelijk geworden wie de achtbaantester van België geworden is. De 15-jarige Simon uit Erondegem (Oost-Vlaanderen) mag, namens Uitmetkorting.be, de achtbanen van de 5 grootste Belgische pretparken gaan testen. Hij kreeg 35% van de bijna 8.000 stemmen. Een knappe prestatie.

Simon werd in juli opgegeven door zijn vader Carlo. Hij schreef: “Onze zoon is verzot op achtbanen. Vorig jaar ben ik met hem naar Europapark gereden en daar spreekt hij nog steeds over”. Carlo hield de opgave van zijn zoon een poos lang geheim, omdat hij bang was dat Simon erg teleurgesteld zou zijn als hij het niet zou worden. Achteraf was dat nergens voor nodig, want hij is nu dé achtbaantester van België.

De achtbaantesteractie was een succes. Uitmetkorting.be heeft meer dan 1.000 sollicitatiebrieven gehad, waaruit uiteindelijk 6 kandidaten zijn overgebleven. Zo ook de tienjarige Ward, die met zijn deelname op Karrewiet te zien was. Ook de andere kandidaten deden er alles aan om stemmen te verkrijgen. De Limburgse zanger JimmyKé bijvoorbeeld, die zijn hele website in achtbaansferen bracht.

Simon heeft uiteindelijk de job binnen om de achtbanen te gaan testen bij Bobbejaanland, Bellewaerde, Plopsa Coo, Plopsa de Panne en Walibi Belgium. In totaal mag hij 24 achtbanen gaan testen, verdeeld over deze 5 parken. Er deden ook heel wat Netelanders en Kempenaren mee aan de wedstrijd.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto