In hun voorbereiding op het WK in Brazilië hebben de Rode Duivels ook hun derde oefeninterland niet kunnen winnen. Na nederlagen tegen Colombia en Japan moest België tevreden zijn met een draw tegen Ivoorkust. De Afrikanen haalden twee doelpunten op.

De eerste helft van de oefeninterland kleurde bijna helemaal rood. De Belgen lieten de Ivorianen vijf minuten uitrazen, daarna was het eenrichtingsvoetbal.

De Bruyne en Mertens namen hun ploegmaats bij de hand. Bij Ivoorkust kraakte en piepte het. Een half mirakel hield Fellaini wel van de 1-0. Springveer Mertens kreeg de bal met wat geluk bij Fellaini, maar met een ultieme duik voorkwam Zokora de achterstand.

Op de daaropvolgende hoekschop kon de tandem Mertens-Fellaini wel juichen. Mertens was aangever, Fellaini buffelde binnen: 1-0.

De Rode Duivels bleven hongerig. Mertens talmde wat te lang en besloot dan maar op doelman Mande. Ei zo na kwam Ivoorkust net voor de rust met veel geluk op gelijke hoogte. Kompany trapte de bal tegen het hoofd van Tioté, Courtois zag de bal naast doel hobbelen.

Goal Nainggolan, gelijkmaker in extra tijd

Na de rust kregen Vanden Borre en Nainggolan de kans om bondscoach Wilmots te overtuigen. Dat lukte maar matig.

De Belgen begonnen nog wel fluks, met de misser van het jaar van Benteke. Mirallas was niet zelfzuchtig en bediende de spits, maar scoren lukte niet voor het lege doel door een vervelende bots van de bal.

De 2-0 kwam er toch na enkele minuten. Nainggolan bracht de bal met zijn linker voor, maar zijn mindere voorzet werd ongelukkig door de Ivoriaanse goalie in eigen doel gewerkt. De Belgen vergaten nadien wel te voetballen.

Ook invaller Hazard, die bijna meteen zijn voet omsloeg, kreeg de nationale ploeg niet meer in gang. Bij Ivoorkust was Drogba in de ploeg gekomen en hij was het best bij de pinken bij een bal die bleef hangen in de Belgische box: 2-1.

In het slot kon Lombaerts een missertje van Kompany nog oprapen, maar op het afstandsschot van Gradel, in de 92e minuut, was Courtois toch weer geklopt. (vrt)