België heeft ook zijn tweede oefeninterland, tegen Japan, verloren. Een frivool Japan trok met 2-3 aan het langste eind in Brussel. Honda en co deden de Rode Duivels veel pijn met korte combinaties.

Met Dembele, Mirallas, Hazard, Mertens en Lukaku hadden de Duivels heel wat aanvallend kruit in hun loop. Mirallas deelde al in de eerste minuut een prikje uit, maar had de bal beter meegegeven met de vrijlopende Mertens. De schwung bleef er wel in bij de Belgen, vooral Mirallas en Mertens dribbelden dartel. Met wat hulp van Japan viel de 1-0. Lukaku omspeelde de onoordeelkundig uitgekomen Kawashima en Mirallas tikte de bal voor de neus van de slapende Sakai in het lege doel.

Japan incasseerde de tik, rechtte zijn rug en kwam opzetten. Een eerste waarschuwing, van Kagawa, spatte uiteen op de paal. Maar de 1-1 viel toch. Kakitani dook in de ruimte tussen Alderweireld en Van Buyten en kopte simpel binnen.

Mignolet voorkwam met enkele heel goeie reddingen voorlopig erger, maar de defensie was duidelijk kwetsbaar, ook na de rust. Japan maakte dankbaar gebruik van de ruimte die het kreeg, combineerde fluks en Honda schoot vanaf de grote rechthoek raak.

Het werd nog erger: na een aanval uit het Barça-boekje knalde Okazaki na een opwippertje van Honda in één tijd binnen. Met de moed der wanhoop trokken de Rode Duivels naar voren en Van Buyten kopte hard tegen de lat. Alderweireld kopte de bal van de hoop toch binnen en Kawashima pakte een ultieme poging van De Bruyne. (vrt)