De Rode Duivels hebben een nipte 1-0-zege geboekt tegen Macedonië. Eden Hazard hield België samen met Kroatië bovenin in de kwalificatiegroep met 16 op 18.


Marc Wilmots zag vooral na de rust "een collectief sterk België".

Bondscoach Wilmots had gevraagd om de Macedoniërs te vermoeien met een hoge balcirculatie, maar daar was niets van te merken.

De Belgen speelden slordig en het tempo lag te laag om de Macedoniërs uit verband te spelen. De Belgen dreigden in de eerste helft enkel met wat afstandsschoten.

Wilmots greep tijdens en net na de rust in en bracht Mirallas en Chadli tussen de lijnen. De Duivels vielen nu feller aan en de Macedoniërs hapten naar adem.

Mirallas trapte na een mooie actie over en een kopbal van Kompany verraste bijna Pacovski. De druk nam toe en na een mooie aanval, opgezet door Kompany, zag Hazard zijn schot op de lat wegspatten.

België zette Macedonië vast en Hazard zorgde voor de verlossing. Hij schoot de 1-0 binnen na een dribbel. De Belgen leken bevrijd, maar begonnen daarna met vuur te spelen. Noveski, Pandev en Gligorov kwamen dicht bij de gelijkmaker.

Kompany maakte zich terecht boos op de nonchalance bij zijn ploegmaats. Die bleven op balbezit spelen. In de extra tijd miste Chadli nog de kans op 2-0, maar de punten waren binnen.

België heeft zo 16 op 18, maar raakt niet af van Kroatië, dat evenveel punten heeft, maar een iets slechter doelsaldo.

Kroatië ontsnapte in Wales,  1-2.

(belga)