Het kernkabinet heeft beslist om het huidige verbod op alle passagiersvervoer met het Verenigd Koninkrijk nog 24 uur aan te houden. Het vrachtverkeer blijft toegelaten.

De Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal later vandaag hiertoe het Ministerieel Besluit publiceren.

Vanaf 23 december zullen enkel personen die in België hun hoofdverblijfplaats hebben, tot ons land worden toegelaten. Er zal extra controle gebeuren op het Passenger Location Form. Een strikte quarantaineplicht van zeven dagen is van toepassing.

Tot en met 31 december 2020 blijft het geldende verbod op rechtstreeks passagiersvervoer per vliegtuig, trein of boot gelden voor personen zonder hoofdverblijfplaats in België.

Vanaf 1 januari 2021 zullen ook personen zonder hoofdverblijfplaats in België worden toegelaten, enkel mits het voorleggen van een recente negatieve test bij check-in. In tussentijd overlegt ons land verder op EU-niveau en met de buurlanden om tot een gecoördineerde aanpak te komen. (VRTNWS)