Op de World Continental Cup in Sotchi speelt België zondag voor de laatste tickets voor Rio. Donderdag moest na Mexico ook China in het zand bijten.

Donderdagochtend hadden Douwen en Urnaut in een ware thriller drie sets nodig tegen Li/Li Zhuoxin. De hele wedstrijd lang was het vechten om een achterstand in te halen. Waar set 1 met het kleinste verschil (19-21) naar de Chinezen ging, knokten Bob Douwen en Aljosa ‘Jos’ Urnaut zich finaal in de tweede beurt voorbij China, dit keer met twee punten verschil in het voordeel van België (21-19). Opnieuw met vechtvolleybal en een groot hart klampten de Belgen in de beslissende set aan om uiteindelijk opnieuw met het kleinste verschil te winnen (21-19).

Een zege die een half uur later van onschatbare waarde zou blijken. Koekelkoren en van Walle wonnen wel hun eerste set tegen Chen en Bao (21-17) maar Dries Koekelkoren blesseerde zich aan het einde van de eerste beurt. Op halve kracht en dankzij veel tweedehands aanvalswerk van Tom van Walle trokken ze de tweede set en de wedstrijd naar zich toe (21-16 en 2-0). Opluchting in het kamp van de Belgen omdat het niet zeker was of Koekelkoren donderdag nog een extra set of een golden set had kunnen spelen.

Winst tegen Uruguay

Zaterdag ging ook hun laatste tegenstander Uruguay voor de bijl. Daardoor zitten de Belgen met vier op vier in de laatste rechte lijn voor een ticket voor Rio dat ze kunnen verdienen door de halve finale morgen te winnen. Hiervoor hebben ze zich rechtsreeks geplaatst als winnaar van hun poule. . Nadat Tom en Dries, die na een rustdag gelukkig terug speelkaar geraakte zonder al te veel klachten, hun wedstrijd met 2-0 wonnen tegen het 2de team van Uruguay moesten Bob en Jos in de tiebreak het onderspit delven tegen de 1ste ploeg. Daardoor moest er een golden set gespeeld worden maar Tom en Dries deden dat heel geconcentreerd en wonnen dan ook verdiend met 15-12.

Knappe prestatie van onze Belgische kampioenen maar ook van Bob en Jos die deze week voor het eerst samenspeelden en toch 2 van de 3 westrijden konden winnen. Zondag speelt België tegen de winnaar van Mexico-Rusland (die zaterdagvanavond gespeeld wordt nvdr :-)) voor een ticket naar Rio!