Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Belgisch brassbandkampioenschap in Heist

Afgelopen weekend organiseerde de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie (VLAMO) voor de 42e  keer het brassbandkampioen­schap.  Verschillende brassbands gaven in vijf verschillende afdelingen het beste van zichzelf.

De wedstrijd vond plaats in CC Zwaneberg. VLAMO kiest al vele jaren voor Heist-op-den-Berg: het ligt centraal in Vlaanderen, is gekend voor zijn vele muziekverenigingen én heeft een kwaliteitsvolle schouwburg in CC Zwaneberg.

Brass Band Heist haalde een schitterend resultaat.

Met vele jonge en Heistse muzikanten behaalde de band de 4e plaats (op negen deelnemers) in de kampioensafdeling. Brass Band Heist staat onder de muzikale leiding van Heistenaar Bert Van Thienen, die ook gekend is bij de Heistse fanfares. Hij dirigeerde recent bovendien de muziek voor de Heistse imagofilm. Brass Band Heist pakte uit met een mooie score van 93%. Als verplichte werk speelden zij ‘The World Rejoicing’ van E. Gregson. Hun keuzewerk was ‘Audivi Media Nocte’ van Oliver Waespi.

Winnaar van de wedstrijd was Festival Brass Band vzw. Deze topband repeteert regelmatig in lokalen in Heist-op-den-Berg en heeft een sterke band met onze gemeente.  Ze behaalden een mooie score van 97%! Zij mochten dan ook de Wisseltrofee VLAMO mee naar Itegem nemen.

Als verplicht werk speelden ze eveneens ‘The World Rejoicing’ van E. Gregson. Als keuzewerk kozen ze voor ‘A Gabrieli Fantasy’ van B. Appermont.

In maar liefst vijf van de negen brassbands in de hoogste kampioensafdeling zijn Heistse muzikanten te vinden: Brass Band Heist (4e plaats), Brass Band Willebroek (2e), Noordlimburgse Brass Band (3e), Festival Brass Band (1e) en Brassband Gent (9e).

Ook de volgende jaren zullen de brassbandkampioenschappen in Heist-op-den-Berg plaatsvinden.

'

Deel dit artikel