De Belgische Voetbalbond laat vanaf vandaag in de aanloop naar het EK 2020 de officiële #DEVILTIME song, het nieuwe sfeerlied van de Rode Duivels, los op het grote publiek.

Muziekproducer BABL - bekend van samenwerkingen met Netsky, Natalia, Laura Tesoro, Coely en Hadise - zat aan de knoppen om de wereldhit ‘U Can’t Touch This’ van MC Hammer te transformeren naar de gloednieuwe  #DEVILTIME-meezinger.

De opzwepende song moet voor, tijdens en ook na het EK extra sfeer creëren bij elk doelpunt en tijdens de wedstrijden van onze nationale elf.

Een bijhorende lyric video en #DEVILTIME-challenge op TikTok zullen er de komende weken voor zorgen dat we de tune niet meer uit ons hoofd krijgen.

“Voetbal is een feest. Daar hoort muziek bij waarop alle fans uit de bol kunnen gaan. Om de song zo populair te maken dat het uitgroeit tot het nieuwe lijflied van onze Rode Duivels en fans, heb je eerst en vooral een lied nodig dat iedereen, zelfs de eretribune, in beweging zet.

Alleen zo krijgen we een deuntje dat in ons collectief geheugen gegrift zal blijven.”

De Belgische Voetbalbond wist voor de eigen EK-song duidelijk waar het naartoe wilde. Binnen de campagne #DEVILTIME kwam maar één lied in aanmerking: de megahit van MC Hammer ‘U Can’t Touch This’.

Om die klassieker om te vormen tot een nieuwe oorworm anno 2021 die veel sfeer schept en ook na het EK kan dienen als goaltune, ging de KBVB in zee met BABL. De Amerikaanse rapper MC Devil mocht de lyrics inzingen om de authenticiteit van het nummer te bewaren.

De fans kunnen vanaf vandaag al de nieuwe tekst op het bekende deuntje instuderen met de lyric video van de #DEVILTIME song.

Daarnaast mag iedereen alle Duivelse attributen en felrode kledij verzamelen want vanaf volgende week start de eerste TikTok challenge rond het nieuwe sfeerlied van de Rode Duivels. Vanaf dan zal niemand nog kunnen ontsnappen aan deze nieuwe #DEVILTIME song.