Op 18 juni organiseren de Ezaartse Wielervrienden, Cycling Vlaanderen en G-sport Vlaanderen het Belgisch kampioenschap G-wielrennen in Mol.

Het BK op de weg staat open voor sporters met een visuele, fysieke en verstandelijke beperking en voor renners met autisme. Het BK maakt deel uit van het Open Kampioenschap van Vlaanderen.

Heel wat mooi volk aan de start, onder meer huidig Europees -en Wereldkampioen Tim Celen en Paralympiër Laurence VandeVyver worden verwacht in Mol. In Mol verzamelen de nationale G-wielrenners voor het Belgisch kampioenschap G-wielrennen op de weg. Sporters met een visuele, fysieke en verstandelijke beperking en renners met autisme maken kans op de titel Kampioen van België.

Een zestigtal renners verschijnen aan de start, onder hen enkel bekende namen. Onder meer huidig Europees -en Wereldkampioen Tim Celen (T2), ex wereldkampioen Kris Bosmans (C3) en paralympiërs Laurence VandeVyver (H3) en Jonas Van De Steene (H4) nemen het Belgisch kampioenschap op in hun programma.

Het Belgisch kampioenschap op de weg maakt deel uit van het Open Kampioenschap van Vlaanderen. Dit seizoen staan er elf wedstrijden op de kalender, met dit BK zitten we halfweg het seizoen. De wedstrijd in Mol is de vijfde op de kalender, hierna volgen er nog wegritten in Torhout, Brasschaat, Lichtervelde, Pelt en Veldegem.

Het Belgisch kampioenschap tijdrijden staat gepland op 17 juli in Zedelgem.  Foto G-sport Vlaanderen/Stefan Nies.