Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Belgisch Solar Team eindigt op 2e plaats na bewogen eerste deelname aan Sasol Solar Challenge

Solar Team
URL

Vrijdag eindigde het team tweede in de Sasol Solar Challenge. Het is de eerste keer dat ze deelnamen aan deze wedstrijd. Na heel wat pech en een technisch defect aan de batterij slaagden ze er alsnog in om op de tweede plaats te eindigen.

'Op de laatste avond liep het zonnepaneel van de BluePoint Atlas schade op door een actie van een onervaren teamlid van een concurrerend team', klinkt het.

'De schade kon niet hersteld worden en het team moest starten aan de laatste etappe met een zonnepaneel dat niet optimaal functioneert. 

Ondanks alle eerdere tegenslagen kon het team vandaag starten aan de laatste etappe. Met een achterstand van slechts 10 kilometers op de koplopers beloofde het een bloedstollende eindetappe te worden.

Helaas bleven we ook vandaag niet gespaard van de problemen. Een plots opgedoken technisch defect aan onze batterij zorgde ervoor we slechts aan verlaagde snelheid verder reden. Deze keuze werd gemaakt uit veiligheidsoverwegingen. Eén van de batterijcellen vertoonde een lagere spanning dan de rest van de cellen. Vanuit de volgwagen van de zonnewagen werden alle parameters van de batterij constant in de gaten gehouden om de veiligheid ten allen tijde te garanderen. Aan een verplichte stop kon de defecte cel verwijderd worden. ​ Na deze ingreep konden we verder rijden met een batterij met verminderde capaciteit.

Ondanks alle tegenslag zijn we er wel in geslaagd om de wedstrijd alsnog uit te rijden en als tweede te eindigen. De teamleden zijn trots op de prestatie die ze konden neerzetten tijdens hun eerste wedstrijd in Zuid-Afrika.

Het was een uitdagende en lange wedstrijd die zijn tol heeft geëist, maar we hebben veel geleerd. Met de ervaring die we tijdens deze challenge opdeden starten we aan de bouw van een nieuwe zonnewagen. Hiermee zullen we volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australië.'

Solar Team

Deel dit artikel