Belgische kampioen Ijsbereiding alweer uit Brussel : José Romero
José Romero uit Brussel heeft de Belgische titel Ijsbereiding op zijn naam geschreven. Romero runt Pepe's Glacier met drie zaken in Sint-Lambrechts-Woluwe en Etterbeek.
Hij won dinsdag de Belgium Gelato Festival Challenge, een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson met zijn creatie 'Comme une Rushe', een bijenwasgelato met een amandel- en pollennougatine, afgewerkt met een couli van yuzu. José Romero - in 2024 al goed voor brons - volgt Christian Wu (Gelateria Giotto) op, ook uit Brussel.
De top 4 van het Belgisch Kampioenschap Ijsbereiden 2025:
- José Romero, Pepe's Glacier (Brussel): 'Comme une Rushe' = een bijenwas gelato met een amandel- en pollennougatine, afgewerkt met een couli van yuzu
- Jasper Braekman, De Petrushoeve (Beervelde): 'Pasta pesto van brandnetel' = gelato van brandnetelpesto, geserveerd met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas
- Peter Roman, Atelier Du Trieu (Perq): 'Gelato Affumicato' = gerookte fior di latte gelato met een vleugje gerookt Himalayazout en citroensap
Extra wild card voor de Masters kampioenschappen (Romero had dit ticket al, gezien hij vorig jaar brons pakte):
Gert Verschilde, 't Zoet Gemoed (Zomergem): 'Witloof, pas de bleu en Doyenné Rouge' = gelato van blauwe kaas, peer en witloof.'
3 ijssalons uit de regio Kempen vielen niet in de prijzen Gelati Van Houcke uit Bornem, eetcafe SuPe uit Mechelen en Barijs uit Lichtaart.
Beelden : credits Carpigiani Ambachtelijk Benelux / red. Guy Verellen.