U bent hier

Belgische Laura Van Yck wint “Best Actress” Awards in Los Angeles

Herentals | Internationaal | Nationaal | Olen
08.11.2019 - 10.27u
Door: Mark Jaspers

De Belgische Laura Van Yck is recent verkozen tot 'Beste Actrice' door de organisatie 'Cult Critic Movie Awards' voor haar rol in de filmproductie 'The Many Deaths of John Wick' van regisseur Chris R. Notarile. Dezelfde award heeft ze ook gekregen op het 'Virgin Spring Cinefest' voor haar rol in de productie 'From a Barren State' van regisseur Priyam Sadhukhan.

Laura woont als actrice in Los Angeles en heeft de laatste jaren keihard gewerkt om haar loopbaan vleugels te geven. Haar inzet, talent en professionele attitude maken dat ze graag gezien wordt op de filmset. De Awards zijn dan ook verdiend en bevestigen haar uitzonderlijk talent.

In 'The Many Deaths of John Wick' vertolkt ze het karakter 'De Dood'. Regisseur Chris R. Notarile vertelt over Laura : 'Laura Van Yck gives a career defining, chillingly stunning performance as Death'. 'De Dood' is een grote fan van het personage John Wick en dat weet Laura heel subtiel te vertolken.

Het contrast met de productie 'From a Barren State' kan echt niet groter zijn. Laura geeft karakter aan een jonge zwangere vrouw die hopeloos op zoek is naar een thuis voor haarzelf en haar baby.

Ze wordt opgevangen door een ouder koppel, maar dan loopt het plot niet verder zoals je zou verwachten. Regisseur Priyam Sadhukhan : 'Laura managed to open several dimensions of the character through her impeccable acting skills. She is extremely hard working and dedicated to the project she takes up and keeps contributing until the project is ready'.

Laura was onlangs ook te zien in de muziekvideo 'Burn Witch Burn' van de Finse groep 'The 69 Eyes'. Daar acteert ze samen met Dusty Grave, de lead-zanger van 'Stellar Corpses'. Zulke producties geven haar de kans om haar eigen 'Brand' verder in de markt te zetten en zijn tegelijkertijd fun !

Meer over Laura :

Website : www.lauravanyck.com
IMDB : www.imdb.me/lauravanyck

Biografie

Laura Van Yck werd geboren in Herentals op 4 maart 1994 en woonde in het landelijke Olen tijdens haar jeugd. Op zeer jonge leeftijd had Laura al interesse voor tekenen, schrijven en knutselen. De academie voor beeldende kunst in Herentals is het logische gevolg, maar dat werkt uiteindelijk zelfs te beknottend op haar creativiteit en haar voorliefde voor meer eigen creativiteit.

In Herentals is de overstap snel gemaakt naar de academie voor woord en muziek. Alles wil ze daar beleven : dictie, toneel, drama, muziek en notenleer, klassieke en moderne zang, en zelfs fotografie,... Daar zet ze ook haar eerste echte stappen voor het publiek : Presentatiewerk, toneelstukken in de academie, Theaterbende Oeps en zangopdrachten.

Ondertussen volgt ze een klassieke middelbare opleiding latijn – moderne talen in Herentals, maar het is ondanks de schitterende resultaten niet echt haar thuis en haar toekomstpad. De droom van iets anders krijgt meer en meer vat op haar, dat uit zich snel op haar twaalfde levensjaar om modellenwerk te gaan doen.

Door verschillende interessante contacten in die wereld wordt Laura zich ook bewust van haar kwalitatieve zangstem en haar absolute voorliefde voor acting. Vanaf haar 14 jaar is de keuze gemaakt en de focus duidelijk.... acting in de USA.

Op haar 18de lijkt het een logische keuze om taal- en letterkunde in combinatie met theater te doen in Antwerpen. Je snuift al iets op van die specifieke wereld en het geeft de kans om de Engelse taal bij te schaven. Maar Laura staat al te scherp, het is allemaal te theoretisch en gaat niet snel genoeg. Na twee jaar is haar geduld finaal op... de drang naar praktijk en USA is niet meer te stuiten.

Ernstig wendt ze haar blik nu vol naar de internationale opleidingen. Tijdens de voorbereiding om naar het buitenland te trekken.... valt dan onverwacht het slechte nieuws. Haar moeder overlijdt aan een slepende ziekte een paar dagen voor Laura vertrekt naar het buitenland.

Het buitenland brengt echter ook een nieuwe start, twee maanden praktische opleiding in Toronto Canada, dan twee maanden praktische training in Los Angeles USA. Een keuze voor een instituut maken is niet zo simpel.

De aantrekkingskracht van de filmindustrie in Los Angeles en het leertraject in de New York Film Academy zijn echter te sterk. Laura werkt een volledig studiejaar ‘acting for film’ af in combinatie met heel wat praktische projecten.

Na een jaar studie volgt een jaar Optional Practical Training, waardoor ze als actrice haar ding kan doen. Op iets meer dan een jaar tijd is Laura gecast voor een twintigtal filmprojecten, waaronder bv ‘Burned’, ‘From a Barren State’, ‘Jess Goes West’, ‘The Many Deaths of John Wick’,...

Laura blijft ook verbonden aan het theatergezelschap Zombie Joes Underground. Het is een kans om life te performen met het publiek. De shows zijn erg geliefd in Hollywood en Laura is ondertussen een vaste waarde in het team. De gaming wereld is voor Laura ook niet onbekend. Als voice-actor leent ze haar stem aan fantastische figuren die in een fictieve wereld tot leven komen.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto