Bellies is de 5e laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van 'Probeer een Winkel'. Linda Moonen opende op 9 november 2018 in de Statiestraat 43 een kledingzaak gespecialiseerd in grote maten en zwangerschapskledij.

Linda krijgt nu voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. 

Linda opende de kledingzaak Bellies in mei 2018 op haar thuisadres in Achterbos. Bij aanvang was het de bedoeling om de winkel uit te baten in het Centrum. Na het vinden van een betaalbaar winkelpand opende Linda op 9 november de deuren in de Statiestraat 43.

Naast kleding in grote maten en zwangerschapskledij vind je er ook kinderspulletjes. Ook online bestellen is mogelijk. Bellies heeft een eigen website (www.bellies-mol.be) en is terug te vinden op Facebook en Instagram.

'Probeer een Winkel' als opvolger van 'Win een Winkel'

Met 'Probeer een Winkel' lanceerde het gemeentebestuur een opvolger van de succesvolle campagne 'Win een Winkel'. Terwijl we bij 'Win een Winkel' na meerdere selectierondes en een opleidingstraject één winnaar bekroonden met 25.000 euro, kiezen we nu voor een ondersteuning van meerdere deelnemers.

Geld en vorming

'Probeer een Winkel' stimuleert potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we een vormingstraject aan op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, bedraagt 600 euro.

Drempel verlagen

Dankzij de financiële ondersteuning en de extra vorming verlagen we de drempel voor starters, waardoor zij hun droom kunnen realiseren met minder risico. We gebruiken bewust de term 'proberen' om twijfelende starters het ultieme stapje te laten zetten. Van de deelnemers van 'Win een Winkel' leerden we dat de kloof tussen de eerste ideeën en het effectief doen de grootste uitdaging vormt.

Wie kan deelnemen?

Om in aanmerking te komen, moet je een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern: de Statiestraat, Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein.

We richten ons vooral op winkels en horecazaken waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise... vormen daarbij de sleutelwoorden. We willen vooral vakmensen aanspreken met een passie voor hun product of stiel. Zij vormen de ruggengraat van een sterke handelskern.

Hoe deelnemen?

Wie wilt deelnemen, vult het e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel. Vervolgens presenteer je jouw voorstel aan een jury. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het concept, je vakbekwaamheid als uitbater, je motivatie, passie voor product of stiel en de eerste aanzet van je businessplan. Op basis van het juryadvies beslist het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

Geen ketens of pop-ups

Een keten met meerdere filialen of pop-ups die een tijdelijke uitverkoop willen organiseren, kunnen niet deelnemen. Ondernemers uit de centrale handelskern met een bestaande zaak kunnen enkel deelnemen als het gaat over een nieuw concept op een nieuwe locatie. Hun bestaande winkel moet wel blijven bestaan.

Extra in de picture

De deelnemers krijgen maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast krijg je nog uitgebreide communicatieve ondersteuning in de gemeentelijke communicatiekanalen.