U bent hier

Ben jij minder mobiel? Stap op de winkelbus, markt- of eetbus

Mol
18.09.2017 - 13.55u
Door: Mark Jaspers

Inwoners die geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer door ouderdom of een handicap, kunnen voortaan gebruik maken van de Molmobiel voor doelgerichte ritten.

Op maandag en donderdag toveren ze het busje om tot Winkelbus richting Colruyt en Aldi, op dinsdag wordt het de Marktbus richting de dinsdagmarkt en op zaterdag de Eetbus met als bestemming het restaurant in Ten Hove. Heb je een lift nodig? Reserveer vanaf oktober een plaatsje via het nummer 014 33 16 00.

Om minder mobiele inwoners uit onze gehuchten te helpen met hun dagelijkse taken én hen de kans te geven anderen te ontmoeten, schakelt de dienst seniorenplus de Molmobiel in voor vervoer naar specifieke bestemmingen.

Winkelbus op maandag en donderdag

Op maandag en donderdag verandert de Molmobiel in een Winkelbus. Inwoners die vervoer nodig hebben om boodschappen te doen, reserveren een plaatsje. De MolMobiel vertrekt om 12.30 uur aan het lokaal dienstencentrum in Ten Hove om inwoners op te halen en dan richting Colruyt (maandag) en Aldi (donderdag) te rijden.

Marktbus op dinsdag

Op dinsdag schakelen we het busje in als Marktbus. Het busje vertrekt om 9.45 uur aan het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, haalt de mensen thuis op en rijdt dan richting dinsdagmarkt. 's Middags brengt de MolMobiel iedereen weer terug.

Eetbus op zaterdag

Lekker en betaalbaar eten in het gezellige restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove kan voortaan voor iedereen op zaterdagmiddag. Op zaterdag schakelen we de Molmobiel in als Eetbus. Je kan dus een plaatsje reserveren richting het restaurant in Ten Hove. De bus vertrekt om 11 uur aan het lokaal dienstencentrum in Ten Hove en haalt je thuis op.

Zin om mee te rijden? Reserveer een plaatsje!

Inwoners die zin hebben om mee te rijden, nemen contact op met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of komen langs tijdens de openingsuren (elke weekdag tussen 9 en 12 uur of op donderdag tussen 16 en 18 uur). De dienst bekijkt of je in aanmerking komt. Nadien word je gratis lid. Per rit betaal je 0,33 euro per kilometer en 0,5 euro instapkost. Ons busje haalt je thuis op, brengt je samen met andere inwoners naar je bestemming en zet je nadien weer thuis af.

Optimaal gebruik van Handicar

De provincie Antwerpen zorgt voor impulssubsidies om dit project mogelijk te maken. We spelen hiermee in op de nood aan ontmoeting van ouderen en mensen met een handicap in onze gehuchten. Bovendien zorgt het initiatief ervoor dat de bestaande Handicar – die tot nu toe ingeschakeld werd voor het vervoer van en naar dagopvang Den Boulevard – optimaal benut wordt.

Dit project krijgt de steun van de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van de Provincie Antwerpen.

Meer info: OCMW, dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen
Nijlen regio 15.03.2018 - 14.26u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto