Op 25 september 2015 ondertekende België als één van de 193 landen de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties. Hierin werden de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de Sustainable Development Goals, of kortweg de SDG's) voorgesteld.

De Agenda 2030 is universeel en roept elk land en elke actor wereldwijd op om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Ondertussen zijn we 7 jaar verder sinds de opstart van de SDG's en ze zijn actueler dan ooit.

Voor de vijfde keer op rij wordt de week van de duurzame gemeente georganiseerd. Ook Kasterlee neemt dit jaar weer deel, door duurzame helden uit Kasterlee in de bloemetjes te zetten in de week van 18 tot en met 25 september.

Schepen van duurzaamheid, Rob Guns roept de inwoners van Kasterlee op: "Wie zijn volgens jou onze duurzame Kastelse helden? Ken of ben je iemand die zich inzet voor een duurzaam Kasterlee, waarbij je de SDG's mee ondersteunt?

Wil jouw kind enkel met de fiets naar school omdat de auto te vervuilend is? Streeft je beste vriend ernaar om meer afvalvrij te leven? Zet je je als bedrijf bewust in voor het klimaat? Help jij iemand die het moeilijk heeft ... dat willen wij graag weten."

Schrijf je kennis, lokale buurtwinkel, school, vrijwilliger, mama/papa, buurman, vereniging, buurtcomité... nu in en toon zo jouw waardering voor het werk dat hij/zij doet.

Doe dit ten laatste op donderdag 28 juli via het digitaal loket ('Nominatie duurzame Kastelse held 2022') op www.kasterlee.be.   Foto Kasterlee.