De uitbaters van 64 vergunde logies in heel Vlaanderen krijgen financiële steun om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto's.

"Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel", zegt Weyts. "Ik geef toeristische ondernemers die toch willen investeren een duwtje in de rug. Zo wordt het Vlaamse logiesaanbod structureel versterkt".

Campings 'De Lilse Bergen' in Gierle en 'De zeven Geitjes' in Vorselaar

Weyts wil dat er in de Kempen meer toeristen over de vloer komen. Daarom voorziet de minister een subsidie van €111.000 voor 4 uitbaters uit onze regio. Het geld gaat naar bed&breakfast 'De Hessie' in Turnhout en naar de campings 'de Lilse Bergen' in Gierle en 'De zeven Geitjes' in Vorselaar (foto's).

Maar het is het kampeerterrein aan het Zilvermeer in Mol dat de grootste pot ontvangt. De camping krijgt meer dan 1/3de van het totale bedrag, goed voor een subsidie van bijna €43.000. Het geld zal ondermeer gebruikt worden voor speeltoestellen en nieuw WC- en doucheruimtes. (pp)