U bent hier

Ben Weyts zet afgestudeerden opleiding dierenasielmedewerker in de bloemetjes

Vlaanderen
17.06.2018 - 19.17u
Door: Mark Jaspers

Vlaams minister Ben Weyts heeft zondag in de jeugd- en gezinsboerderij het Neerhof in Dilbeek de diploma's uitgereikt aan een 50-tal medewerkers van dierenasielen omdat ze met succes een opleiding op maat volgden. "Op termijn wil ik dat minstens één medewerker uit elk Vlaams asiel deze opleiding volgt", aldus de minister

De vijfdaagse opleiding richt zich specifiek op het werk in en rond een dierenasiel en werd kort na het aantreden van Weyts als Vlaams minister van Dierenwelzijn voor het eerst georganiseerd aan de vier Vlaamse hogescholen met een opleiding Dierenzorg, met name Odisee in Sint-Niklaas, Thomas More in Geel, HoGent in Gent en VIVES in Roeselare. Bedoeling van de cursus is deze asielen beter te omkaderen.

De opleiding gaat in op belangrijke vragen waarmee asielmedewerkers geconfronteerd worden. Hoe reduceer je bijvoorbeeld stress bij dieren? Hoe kan je infectieziektes of parasieten voorkomen?

Hoe dien je een dier de eerste zorgen toe? Hoe verhoog je de kans op adoptie voor een dier? De cursisten krijgen niet alleen les over dierengezondheid, hygiëne en huisvesting, maar ook over bedrijfsbeheer, management en marketing.

Weyts bracht zondag ook hulde aan de vrijwilligers voor de goede zorgen die ze bieden aan dieren in nood. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto