U bent hier

Beneens bouwt nieuwe loods voor Agentschap Natuur & Bos (ANB) op Teunenberg Olen

Olen
24.08.2015 - 15.31u
Door: Herman Gezelle

Het Agentschap voor Natuur en Bos bouwt samen met Beneens en met ondersteuning van het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse Overheid een splinternieuwe loods op Teunenberg in Olen. 
De coördinatie van dit totaalproject doet Bouwbedrijf Beneens met projectleiders Steven Spaepen en Wouter Segers. Het project realiseren ze met o.a. Boons en Deservis als Kempense onderaannemers.

Het gaat om een nieuwe loods voor ANB. De loods is uitvalbasis voor een ploeg van 8 arbeiders die natuur- en bosdomeinen van ANB beheren in Olen en de omliggende gemeenten. Naast stelruimtes voor machines & opslagruimtes voor materiaal worden ook administratieve ruimtes, sanitair, refter en atelier voorzien.

Momenteel werken de arbeiders in een verouderde loods op het vroegere militaire domein. De loods voldoet niet meer aan de huidige eisen en normen.

De werken zijn gestart in april dit jaar. De opening van het gebouw is voorzien op 19 april 2016. Het wordt een volledig energieneutrale loods. Het gebouw wordt erg goed geïsoleerd en is voorzien van zonnepanelen, zonnecollectoren en een warmtepomp die de nodige energie opwekt.

De aannemer legt een wadi aan waarin het overtollige regenwater kan infiltreren en waardoor geen aansluiting op de riolering nodig is.

Op het vroegere militaire domein lag een betonplaat die ondertussen gerecycleerd werd om te gebruiken in de onderfundering. Materialen die gebruikt worden zijn voorzien van ecologische groene certificaten: FSC, Natureplus en Ecolabel.

Beneens
Naast de algemene bouwactiviteiten specialiseert Beneens zich in winkel- en binnenhuisinrichting, school- en bedrijfsgebouwen en houten buitenschrijnwerk. De dochteronderneming Beneens Alucon maakt (passief)ramen en deuren in aluminium. Wat uw plannen ook zijn, de 130 gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers zetten zich dagelijks in om ze te verwezenlijken

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto