Het benefiet-comité 'Siebe Van Reusel' schonk zondagochtend maar liefst €33.724 aan de goede doelen.

Isabelle Dewinter, adjunct hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling Princes Elisabeth van het UZGent mocht een cheque van €5.000 in ontvangst nemen. Siebe heeft er lang verbleven.

Johnny Van der Straeten, gedelegeerd bestuurder van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, en voorzitter van de Raad van bestuur van de UZA Foundation, een cheque van €10.000.  UZA doet onderzoek naar botziektes, zoals marmerbeenziekte, waaraan de jonge Siebe leed.

Julie en Davy, papa en mama van Siebe, ontvingen een cheque van €18.724 als tussenkomst voor de hoge dokters- en hospitaalkosten.

Ook Corné van Kessel, wielrenner bij Fidea, heeft het project een boost gegeven met een geslaagde truitjesverkoop.

Het relaas van Siebe Van Reusel

'Julie en Davy, papa en mama van Siebe, hoorden van de dokters eind 2016 dat Siebe een heel zeldzame ziekte heeft, de marmerbeenziekte', weet Louis Ceuppens voorzitter van het benefiet-comité Siebe Van Reusel.

'Die ziekte veroorzaakt te veel botvorming, waardoor zenuwen klem komen te zitten.  Siebe kan alleen worden geholpen door een beenmergtransplantatie (stamceldonatie).

Meteen werd een steuncomité opgestart met Martine de Busser, Martine Slaets, Liliane Aerts, Liliane Stappaerts, Raf Ceuppens, Marc Lauwen en ikzelf, Louis Ceuppens.

Op 10 maart 2017 overlijdt Siebe heel onverwacht. In januari had hij een beenmergtransplantatie gekregen, hij lag een tijdje in coma, maar daarna leek het beter te gaan. En toch... Siebe is net geen 9 maanden wanneer hij sterft.

In april 2017 volgde na overleg toch nog een succesvolle eetdag in het oud-zwembad van Noorderwijk. Maar liefst 1.200 eters kwamen Siebe steunen.  80 vrijwilligers van familie en vrienden, waaronder veel leden van het Rode Kruis Herentals, hielpen om van de eetdag een groot succes te maken.

Ik ben namens ons comité en de 100-en medewerkers heel trots dat we vandaag €33.724 kunnen overhandigen aan onze goede doelen. Ik wens Julie en Davy nog veel sterkte toe', besluit een ontroerde Louis Ceuppens.

Naast Prins Simon De Merode van Westerlo, mede-beheerder van UZA Foundation, kwamen zondagmorgen in het lokaal van het Rode Kruis ook Corné van Kessel, wielrenner bij Fidea, burgemeester Jan Bertels en schepen Mien Van Olmen de organisatie rond Siebe een hart onder de riem steken.