In Herentals vond op 20 en 21 augustus een benefietbarbecue plaats ten voordele van de bouw van het cuninaklaslokaaltje van Stephanie Caers in Haïti.De opbrengst overtreft alle verwachtingen: 4.068,21 euro.

Enkele dagen later ontving Cunina het volgende hartverwarmende sms’je van de mama en de stiefvader van Stephanie:

Beste vrienden, familie en kennissen. De netto-opbrengst van de benefieteetdag het afgelopen weekend bedroeg 4.068,21. Hier schieten woorden voor tekort om jullie allemaal te bedanken! De enorme morele steun en zoals je kan merken ook de financiële steun was gewoon fantastisch! Jullie allen hebben ervoor gezorgd dat in Haïti, dat werkelijk tot de armste landen ter wereld behoort, enkele tientallen kinderen nu in een deftig schoolklasje les kunnen volgen om zo hopelijk later hun eigen land verder te kunnen helpen ontwikkelen. Stephanie heeft zeker vanuit hierboven oogluikend toegekeken en zag dat het KEI GOE was'.

Stephanie verongelukte in april op 20-jarige leeftijd met een nog grote onverwezenlijkte droom voor ogen: kinderen in het Zuiden een betere toekomst geven.

Haar droom realiseert Cunina met de bouw en inrichting van een klaslokaal in Mombin Crochu, het Centrale Plateau van Haïti. Ieder jaar worden er twee nieuwe klaslokalen bijgebouwd, tot er een volwaardige school staat. Op 1 september, de start van het nieuwe schooljaar in Haïti, kunnen de eerste kinderen school lopen in hun splinternieuwe klaslokaal.

Stephanie’s afscheid is geen einde, maar het begin van een nieuwe toekomst voor heel wat Haïtiaanse kinderen.
De benefietbarbecue werd georganiseerd door Sandra Wuyts, de mama van Stephanie en Michel Mondelaers, de stiefpapa van Stephanie, en werd gesponsord door Slagerij Krieckemans.

Word Cunina-peetouder en geef een kind in Haïti of in één van de andere Cunina partnerlanden de kans om op dagelijkse basis naar school te gaan. Meer info http://www.cunina.org.