De gemeente is bezig met de voorbereiding van haar meerjarenplan 2014-2019 en zou daar graag zoveel mogelijk mensen bij betrekken! Daarom organiseren we op maandag 8 juli van 19 tot 22 uur een beleidsavond over de doelstellingen van het zogenaamde beleidsdomein mens en samenleving. Die beleidsavond vindt plaats in de Merodezaal in Heultjedorp 1.

Het beleidsdomein mens en samenleving bevat alle gemeentelijke doelstellingen, actieplannen en acties die over bibliotheek, cultuur, jeugd, kinderopvang, onderwijs, sport, toerisme, welzijn en wereld gaan. Het belooft alvast een boeiende avond te worden met presentaties en werktafels waarbij we al onze plannen, ideeën en wensen willen toetsen, uitbreiden met uw voorstellen en inperken waar nodig. Na deze eerste beleidsavond plannen we in september nog een beleidsdag waarbij we ook de andere aspecten van het gemeentelijk beleid met u en nog vele anderen willen behandelen. Wilt u er graag bij zijn? Kom dan op maandag 8 juli van 19 tot 22 uur naar de Merodezaal in Heultjedorp 1.

Door te antwoorden op deze mail bent u zeker van uw plaatsje. 2013 staat in heel wat gemeenten, en ook de onze dus, in het teken van beleidsvoorbereiding. Voor 31 december moeten we een strategisch meerjarenplan hebben voor de periode 2014-2019. Dat strategisch meerjarenplan is de basis voor alle jaarbudgetten van deze beleidsperiode.

De opmaak van het meerjarenplan en de jaarbudgetten verloopt volgens de regels van de BBC of Beleids- en Beheerscyclus en is geïnspireerd door de dwingende vraag van Europa om voor een evenwicht te zorgen tussen in- en uitgaven. Het planlastendecreet schafte dan weer de sectorale beleidsplannen af, alle beleidsplannen vindt u voortaan in het strategische meerjarenplan.