Het gemeentebestuur Mol verspreidt via de scholen een brief naar alle ouders van kleuters. In de brief wordt de beslissing gemotiveerd om het kleuterzwemmen in zwembad 'Den Uyt' komend schooljaar te beperken. Het kleuterzwemmen is bedoeld voor een eerste kennismaking met het zwembad.

In nauwe samenspraak met alle scholen heeft de sportdienst beslist om het schoolzwemmen voor kleuters te beperken. Vanaf volgend schooljaar kunnen zij enkel nog gebruik maken van zwembad Den Uyt tijdens de examenperiodes of na annulering van een andere school.

Wel blijven er nog voldoende zwembeurten over zodat je kind met voldoende voorbereiding – namelijk een eerste kennismaking met het zwembad – naar het eerste studiejaar kan.

Waarom deze beperking?

Door het sterk stijgende aantal leerlingen in de Molse scholen, beschikken we over te weinig vrije uren in het zwembad om het schoolzwemmen voor alle kleuters, leerlingen lager onderwijs en de middelbare scholen op een kwaliteitsvolle manier te organiseren. Zo willen we het aantal kinderen per zwembeurt beperken tot maximum 50. Dit schooljaar was dat niet het geval, waardoor we voor bepaalde scholen extra zwembeurten moeten voorzien.

Hierdoor moesten er keuzes gemaakt worden. Zo geven wij bij het opmaken van de uurroosters voorrang volgens onderstaande criteria:

ü De klassen waarbij zwemmen in de eindtermen of de ontwikkelingsdoelen staan. Dat is niet het geval bij kleuters

ü Scholen die in Mol gevestigd zijn

ü Het leerlingenaantal per school.