VC Herentals had iets recht te zetten na de smadelijke thuisnederlaag een week geleden tegen GR Katelijne.  Het kon voor de verplaatsing naar hekkensluiter Berg en Dal geen beroep doen op De Swert die geelgeschorst moest toekijken. De thuisploeg begon vrij fel aan de wedstrijd en was al snel gevaarlijk via Belmans die teveel ruimte kreeg om aan te leggen maar zijn schot ging een metertje over doel.  Al snel verzamelde ook rood-wit zijn eerste kans, Van De Kerckhof kopte een vrijschop van Van Leerdam over doel.   Rood-wit herstelde helemaal het evenwicht en vond na een mooie combinatie Niels Mariën maar zijn poging werd in extremis afgeblokt.  

Halfweg de eerste helft lieten de bezoekers een wenkende kans onbenut.  Van Leerdam trof van kortbij de vuisten van Coomans maar in de herneming kon Vlayemans voor een open doelmond niet scoren.  Het doemscenario van een week eerder leek zich dan opnieuw te voltrekken wanneer Mellebeek in duidelijke buitenspelpositie op doel mocht afgaan en de thuisploeg op 1-0 bracht.  Herentals kon daar enkel een schotje van Van Leerdam tegenover zetten maar doelman Coomans kende geen probleem.

Fris VC Herentals bloeit pas open na rust

Herentals begon met goede intenties aan de 2e helft.  Een gemeten voorzet van Vervoort kon door Baeten niet in doel verwerkt worden.  Berg en Dal kende dan even een sterkere periode en was gevaarlijk via Convalle en Mellebeek maar telkens hield Olieslagers met puike reddingen zijn netten verder schoon. 

Met wat extra pressing probeerde rood-wit het tij te doen keren en was al snel succesvol.  Het schot van Robin Mariën week af en verdween achter Coomans in doel.  

Enkele minuten later klom VCH zelfs op voorsprong wanneer Van Leerdam van buiten de grote rechthoek uithaalde, zijn schot werd door Van De Kerkchof in doel gedevieerd.  De thuisploeg was van slag en moest de kelk tot op de bodem ledigen.  Van De Kerckhof zette de kroon op het werk en scoorde met een strakke schuiver de 1-3.  Het slotoffensief van de thuisploeg was niet indrukwekkend genoeg om de score nog te laten veranderen. 

Het spelpeil van beide ploegen was absoluut niet hoogstaand maar in tegenstelling tot een week eerder kende Herentals wel geluk bij de afwerking.  Deze driepunter was absoluut nodig met het oog op het komende tweeluik, thuis tegen De Kempen en een verplaatsing naar Beerschot.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Mariën Robin; Mariën Niels; Vervoort Maarten; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Van De Kerckhof Jeroen;  Bank: Dams Pieter; Van Den Bogaert Glenn ; Dillen Robbe; Van Grieken Marc

Vervangingen: 79e  Dillen Robbe voor Vlaeymans Sam;   87e  Van Grieken Marc voor Van De Kerckhof Jeroen.  Gele kaarten:  Vlaeymans Sam (2e).

Doelpunten: 38e  Mellebeek Glenn  1 – 0 ;  65e  own goal  1 – 1 ; 70e  Van De Kerckhof Jeroen  1 – 2 ;  74e  Van De Kerckhof Jeroen  1 - 3.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput /foto's Dirk Van den Eynden - Dirk Dierckx / Nnieuws.