De eerste vluchtelingen komen ten vroegste op maandag 8 augustus aan in het tijdelijke asielcentrum in het militair domein Welvaartstraat Berlaar.  De inrichting van de 3 loodsen, de levering van materieel en ook de rekrutering van personeel, vergt meer tijd.

In de kazerne kunnen maximaal 750 asielzoekers worden opgevangen. Maar de instroom gaat wel in fasen gebeuren. Het Rode Kruis organiseerde onlangs een jobdag want er zijn 64 mensen nodig om het asielcentrum draaiende te houden. En die zoektocht verloopt heel stroef.

Op zondag 7 augustus organiseren het Agentschap Integratie & Inburgering, Fedasil, Rode Kruis Vlaanderen, de lokale politie en het lokaal bestuur een infomarkt in zaal Berkenhof (Misstraat 70, Berlaar).

Inwoners met vragen over de opvangplekken in Berlaar zijn die dag van harte welkom tussen 14 en 18 uur. De betrokken instanties proberen je dan zo goed mogelijk te informeren over hoe bepaalde zaken georganiseerd worden en wat je kan verwachten.

Wie niet op de infomarkt aanwezig kan zijn, kan zijn of haar vragen ook  doorsturen naar asiel@berlaar.be. Foto gemeente Berlaar.