Op de spoorlijn Herentals-Nijlen woedde op het grondgebied van Nijlen aan Boshoek sinds maandagochtend 8.30u een bermbrand.

Vlakbij het station van Nijlen staat ook een defecte locomotief, waardoor het treinverkeer tussen Lier en Herentals over een enkel spoor moet. Het verkeer verloopt ernstig verstoord.

Ten gevolge van de brand zijn zowat alle overwegen tussen Herentals en Nijlen in storing gegaan en zijn ze permanent gesloten.

De trein van Herentals naar Turnhout van 13.41u, 14.41u en 15.41u is afgeschaft.  Alle info op Railtime 

Tijdens de avondspits worden geen problemen meer verwacht.


Update : overzicht chaos, 40 reizigers vergeten

Honderden reizigers werden geëvacueerd van de trein. Een veertigtal andere reizigers werden 'vergeten' door de NMBS en zaten nog een tijd langer vast in de trein.

De trein verloor om een onduidelijke reden een onderdeel. De gensters die daardoor werden veroorzaakt deden dan weer een bermbrand ontstaan.

Een 600-tal passagiers zaten lange tijd vast in de trein, maar konden na een uurtje worden geëvacueerd.

Vergeten reizigers

Enig tijd later kwamen er bij de NMBS echter telefoons binnen van reizigers die zeiden dat ze nog steeds vast zaten in de stilstaande trein. Aanvankelijk kregen zij het antwoord dat dat onmogelijk was omdat iedereen al van de trein was gehaald.

Toen de klachten bleven aanhouden, begon het de NMBS toch op te dagen en werd een veertigtal 'vergeten' pendelaars alsnog van de trein gehaald. Zij zaten uiteindelijk bijna drie uur vast in de twee 'vergeten' compartimenten.

Velen onder hen waren dan ook woedend.

Trein weggesleept

De trein kon niet meer verder en moest gesleept worden. Om iets voor 14u was het beschadigde treinstel weggetakeld. Tot zo lang bleven heel wat overwegen uit de buurt gesloten.

De NMBS biedt zijn excuses aan aan de 'vergeten' reizigers. Ze gaat onderzoeken wat er is kunnen verkeerd lopen. Woordvoerder Jochem Govaerts benadrukt dat de operatie aanvankelijk vlekkeloos verliep.

Foto treinreiziger Marleen Vincke  / Nnieuws.