Ondernemersorganisaties UNIZO en Voka, de stad Herentals en de scholen van GO!, Kosh en CVO DTL organiseren een beroepenbeurs voor de Herentalse leerlingen. Het event vindt plaats op 17 maart in en rond cultuurcentrum 't Schaliken.

Tijdens de beurs maken de jongeren kennis met lokale ondernemers en bedrijven. De focus ligt op knelpuntberoepen en sectoren waarbinnen veel beweegt. Het programma wordt zo aantrekkelijk en interactief mogelijk gemaakt. Een nadruk zal dan ook liggen op het doen en ervaren.

Naast de doe-ervaring met lokale ondernemers krijgen de leerlingen ook informatie over studierichtingen (Thomas More), over de arbeidsmarkt in het algemeen (VDAB) en over starten van een onderneming (UNIZO & Voka).

"Het onderwijs en de arbeidsmarkt moeten meer op mekaar worden afgestemd," aldus Marco Gebruers, zaakvoerder van Decor Finesse Interieurbouw en bestuurslid van Unizo Herentals. "De deelnemende bedrijven zijn hier ook van overtuigd en konden we snel motiveren om deel te nemen. Zij ervaren dagelijks dat het aanwerven van geschikt personeel moeilijk blijft. In combinatie met hoge werkloosheidscijfers betekent dit dat er een lacune is. Door bepaalde richtingen aantrekkelijker te maken, verwachten wij dat dit probleem voor een groot deel kan worden bijgestuurd."

Alle deelnemende bedrijven en organisaties op de KNABB-beurs: Maes Koeltechnieken, Appelen Roes, All-Tech, Peeters-Vervoort, Electro Segers, Thomas More, VDAB, Voka KvK Kempen, Unizo, Veresto Groep Van Eyck, Garage Peeters, Maes Computers, Beneens, Konvert, Lynx Automation, DEsign, OMD-glaswerken, Paletco, ...

Foto's archief NNieuws.