U bent hier

Bert Bonne wint Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar

Vorselaar
14.04.2014 - 07.10u
Door: Peter Caers

Bert Bonne heeft in Vorselaar de Herman Vanspringels Diamond gewonnen. Wouter Van Ende eindigde 2e en wordt de nieuwe leider in het regelmatigheidscriterium van de Topcompetitie. 

Ondanks de concurrentie van de TV-uitzending van Parijs-Roubaix stond er opnieuw een massa volk aan de aankomstlijn in Vorselaar om te genieten van de machtsspurt van West-Vlaming Bert Bonne, die met meer dan drie lengtes voorsprong het ganse peloton achter zich liet.
 
147 nieuwelingen namen in Duffel een blitzstart en zouden uiteindelijk nooit meer onder het gemiddelde van 42 kilometer per uur duiken. De Nederlander Marin Pluto won in Berlaar de eerste knelspurt en 22 km verder eiste Oost-Vlaming Thibau Verhofstadt die eer op in Grobbendonk onder de bewonderende ogen van ondermeer Herman Vanspringel, Ward Sels en de burgemeesters Herman Cambré van Grobbendonk en Roger Gabriëls van Herenthout. (foto)
 
Uit het onrustige peleton probeerden constant renners weg te springen maar hun inspanningen droegen nooit ver. Tot zich in aanloop naar de 2de doortocht een kwartet afzonderde dat drie lokale ronden lang met zowat 20 seconden voorsprong voorop bleef. De Antwerpenaars Frits Konings en Manu Stoopen, de Oost-Vlaming Ruben Apers en de West-Vlaming Steve Arnou reden zich de longen uit het lijf.
 
Apers won bij het ingaan van de voorlaatste lokale omloop nog de 3de knelspurt van de dag maar de koplopers werden in de slotronde toch nog bijgebeend door de grote groep. Iedereen verwachtte dat dit volledig in de kaart zou spelen van leider Pieter Van de Water uit Kasterlee omdat die op kwasi vergelijkbare manier de eerste manche van de Topcompetitie in Aalst bij Sint-Truiden op zijn naam had geschreven maar West-Vlaming Bert Bonne was zo gebeten op de zege dat hij iedereen uit het wiel sprintte.
 
Wouter Van Ende, ploegmakker van Pieter van de Water bij de Kastelse Durvers werd net zoals in Aalst, 2de en werd op die manier de nieuwe leider. Limburger Jasper Philipsen kon zijn groene trui van de knelspurten behouden, net zoals de Oost-Vlaming Merten De Wever zijn bolletjestrui van beste klimmer in de Topcompetitie opnieuw mocht aantrekken omdat er tussen Duffel en Vorselaar niet echt bergen moesten beklommen worden. Zijn gouwgenoot Trystan Fivé mocht het podium op als Beste Jongere. Luc Wuyts - Foto's De Smollie Dirk / Nnieuws.
imageMeer nieuws

Ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck gaat autoracen : nieuwe passie voor Morkhovenaar

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.07.2020 - 09.05u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 05.07.2020 - 20.12u

Nieuwe samenwerking en renner voor VDB Cycling Team

Kempen regio 05.07.2020 - 20.10u

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal
Herentals | Provincie Antwerpen 05.07.2020 - 15.27u

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs
Herentals | Herenthout | Neteland 05.07.2020 - 07.34u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto