U bent hier

Bert Hendrickx : 'M'n stem permanent volledig kwijt, maar dat motiveert me extra'

Herentals
06.10.2018 - 01.15u
Door: Herman Gezelle

Bert Hendrickx (54) uit de Lierseweg is een opvallend sympathieke rasechte Herentalsenaar met een beperking. Bert heeft 2 jaar geleden, door een ziekte en de daaropvolgende operatieve ingreep, z'n stem permanent en volledig kwijtgeraakt. Stel je voor dat je dit overkomt, zonder stem leven? Hendrickx communiceert sindsdien langs een touch-tablet.

Maar z'n beperking motiveert Bert extra om samen met een hecht vriendenteam Herentals-Anders deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14/10. 

'Een STEM heel belangrijk in een mensenleven'

'Ik weet zeer goed hoe belangrijk een STEM (letterlijk) wel kan zijn', zegt Bert Hendrickx enthousiast. 'Het is net vanuit die ervaring dat ik strijd voer om de burger zijn stem terug te geven. Omdat ik, beter dan wie ook, weet hoe belangrijk het is om gehoord te worden.

De aanpak van Herentals-Anders sluit dan ook naadloos aan bij mijn waarden en hoe ik in het leven sta. Ik ben fier deel uit te maken van deze geweldige groep van mensen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze groep groeit, zodat de samenleving die wij voor ogen hebben, ook werkelijk wordt gerealiseerd.

Met Herentals-Anders willen de politiek terug tussen en naar de mensen brengen; politiek is er voor de mensen en niet omgekeerd.

Het is in het allergrootste belang van onze lokale gemeenschap én de hele maatschappij dat de stem van de burger gehoord wordt. De inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn de ervaringsdeskundigen in onze stad. Ze weten beter dan de politiek hoe de noden kunnen ingevuld worden en hoe hun leefomgeving ten goede kan veranderen.'

'Bert is een teamspeler en een doorzetter, in raadzaal niks voorziening voor mensen met een beperking'

'Bert is een correcte en recht-voor-de-raap teamspeler, en een doorzetter', onderstreept gemeenteraadslid Guy Verellen. 'Ik ken Bert al uit de tijd van z'n populaire sportwinkels Bert Hendrickx Sportswear en Flight Extreme Skate & Inline Shop op de Lierseweg. 

Mensen met een beperking moeten ook in Herentals meer kans krijgen om zich binnen het politieke spectrum te kunnen manifesteren. 

Een schrijnend voorbeeld : de communicatie-installatie in de raadzaal van het administratief centrum is al 33 jaren verouderd... Er zijn geen touch-tablets voor mensen met een audio-beperking, ook de micro's zijn continu stuk, je ziet er geen lcd-infoschermen met overzichtelijke raadsinfo, het stemgedrag wordt nog manueel genoteerd op papiertjes, er is helemaal niks voorzien voor mensen met een beperking. Niets. Zero.  Ik heb 3 jaar geleden een uitgebreid voorstel ingediend op de gemeenteraad, tot vandaag zonder resultaat.  Dat kan na 2019...

Politiek wordt een speciale uitdaging voor Bert, maar hij kent Hertals als z'n broekzak...', besluit het raadslid.

Hendrickx is de broer van een bekende huisarts.

Morgen zondag 7 oktober organiseert HA! een BURGERBAL in Thesportsstudio, Lierseweg 230, naast Garage De Bie. Met DJ SISTER STEREO. Inkom 2€. Het inkomgeld gaat integraal naar het goede doel : assistentiehond Loulou. (ad)

Bert Hendrickx – plaats 2 - lijst Herentals-Anders (nr. 8).

imageMeer nieuws

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 12.25u

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals
Herentals | Nationaal | Neteland 19.05.2022 - 08.44u

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 19.05.2022 - 08.21u

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag
Herentals | Kempen regio | Neteland 18.05.2022 - 18.09u

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes - Lier bijt de spits af

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes -  Lier bijt de spits af
Kempen regio | Lier regio | Nationaal 18.05.2022 - 17.57u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto