Op de gemeenteraad van maandag legt Berten Kempen de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor Open Vld Geel. Hij volgt Lieselotte Thys op.

Berten Kempen stond in 2018 voor het eerst op de lijst.  Hij zetelde ook in het bijzonder comité : "Hoewel ik helemaal niet had verwacht dat ik deze legislatuur in de gemeenteraad zou terecht komen, ga ik deze nieuwe uitdaging met heel veel enthousiasme aan. Met volle goesting vlieg ik erin. Als jong gemeenteraadslid probeer ik wat out-of-the box te denken. Ik hoop dat ik als oppositielid op die manier met nieuwe ideeën het bestuur kan inspireren en we onze gemeente nog mooier kunnen maken."

Lieselotte Thys neemt na 3 jaar als raadslid afscheid van de Geelse gemeenteraad: "Dit is geen beslissing die ik licht genomen heb maar die wel nodig was voor mijn eigen welbevinden en voor de impact die ik echt wil hebben.

Ik ben nog steeds dankbaar voor het vertrouwen dat zoveel mensen in mij stelden en ben fier op mezelf en op het traject dat ik de vorige 7 jaar heb afgelegd. Maar hier stopt het voorlopig voor mij. Ik wens Berten enorm veel succes en ben er van overtuigd dat hij dat - met zijn passie en liefde voor Geel - fantastisch gaat doen."  Foto : Lieselotte Thys en Bert Kempen (Open Vld Geel) /NNieuws.