De deputatie van de provincie Antwerpen kon zich vinden in het ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘zonevreemde infrastructuur’ van de gemeente Vorselaar dat voorlag. Het RUP werd goedgekeurd, waardoor vijf bedrijven bestaanszekerheid kregen.

"Het gaat hier meer bepaald over bedrijvigheid in de ruime zin van het woord", aldus gedeputeerde voor ruimtelijke ordening en economie Koen Helsen (open vld). "Zo werd er een oplossing gezocht voor dierenpension Berkenhoeve bvba, manège Oirlandse Heyhoeve, steenkapperij Klockaerts en zonen, Willems nv, een bedrijf voor zoutopslag en –transport en Webo keukens".

Zowel voor het dierenpension, de manège als voor de steenkapperij wordt de mogelijkheid geboden om de bestaande gebouwen af te breken en te herbouwen binnen het bestaande volume. Voor steenkapperij Klockaerts en zonen wordt wel bijkomend opgelegd dat het gebied terug een agrarisch nabestemming moet krijgen wanneer de activiteiten van het bedrijf worden stopgezet.

Willems nv en Webo keukens zijn bedrijven die een positief planologisch attest hebben verkregen. Voor Willems wil de goedkeuring van dit RUP nu zeggen dat op korte termijn een bijkomende loods voor zoutopslag zal mogen gebouw worden, alsook nieuwe burelen en een bijkomende hal voor het stallen van machines.

Aan Webo Keukens wordt de mogelijkheid geboden om op korte termijn de bestaande toestand te regulariseren en een nieuw magazijn te bouwen. Op langere termijn zullen zij achteraan mogen uitbreiden met een opslagruimte.

"Met dit ruimtelijke uitvoeringsplan heeft Vorselaar een ruimtelijke oplossing geboden aan een aantal bedrijven op haar grondgebied, waardoor deze bedrijven rechtszekerheid hebben gekregen", besluit Koen Helsen.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
*Koen HELSEN*, open vld
tel. 0477 77 52 88
www.koenhelsen.be <http://www.koenhelsen.be>