U bent hier

Bestelling 900 DAF-trucks van Defensie ‘nog onzeker’ na klacht van concurrent

Nationaal | Westerlo
05.01.2021 - 11.30u
Door: Mark Jaspers

Het Belgische leger wil 879 vrachtwagens kopen bij de Nederlandse fabrikant DAF. Of dat doorgaat, is nog onduidelijk. De Raad van State buigt zich over de zaak na een klacht van een concurrent.

Defensie beschikt vandaag over zo'n 1.190 oude vrachtwagens (Volvo + Unimog) maar die zijn intussen versleten. Een deel daarvan is 30 jaar oud. Die oude voertuigen vragen veel onderhoud en ook aan wisselstukken geraken wordt moeilijker.

Het leger koopt 636 lichte vrachtwagens met een 4x4-aandrijving. De rest zullen zware vrachtwagens zijn. Zo'n 350 van de 900 krijgen bepansering.

Maar DAF heeft de buit nog niet binnen. Een concurrerende vrachtwagenbouwer is naar de Raad van State gestapt omdat hij niet akkoord is met de gunning, klinkt het op het kabinet van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Het verwacht op 14 januari een uitspraak in de zaak.

DAF wil enkel bevestigen dat Defensie de intentie heeft uitgesproken om de vrachtwagens bij het bedrijf te bestellen. Het wacht de uitspraak van de Raad van State af. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto