Op Hoolst Balen zijn rond 14.45u drie voertuigen tegen elkaar gebotst. Bij het ongeval waren een vrachtwagen, een bestelwagen en een auto betrokken. De bestuurders komen zo goed als ongeschonden uit het spectaculaire ongeval.

Het ongeval gebeurde na een inhaalmanoeuvre. Een auto stak een bestelwagen voorbij in een flauwe bocht. Daarbij kwam de auto in botsing met een tegenliggende vrachtwagen.

De vrachtwagen kantelde en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrachtwagen raakte ook een tegenliggende bestelwagen die tot schroot werd herleid.

De bestuurder van de vrachtwagen zat gekneld. Een ambulancier, die op amper 100 meter van het ongeval woont en thuis was, diende de eerste zorgen toe aan de vrachtwagenbestuurder.

Brandweer Kempen heeft de man bevrijd door het dak van de vrachtwagen af te zagen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelwagen en de autobestuurder konden nog zelf uitstappen.

Politie Balen-Dessel-Mol onderzoekt verder de oorzaak van het ongeval.  Overdreven snelheid van één van de voertuigen zou tot de brokstukken geleid hebben.  (VRTNWS/pol) Foto's Peter Vanderveken / Nnieuws.