Zaterdag bereikten de onderhandelaars van N-VA, CD&V en sp.a een bestuursakkoord in Grobbendonk. Ook geraakten de details over de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen bekend.


 

Zoals eerder reeds aangekondigd, wordt Herman Cambré (sp.a) burgemeester gedurende de eerste 3 jaar van de legislatuur. Vanaf 1 januari 2016 neemt Eric Van Meensel (N-VA) de sjerp van hem over.
 
Herman Cambré zal naast de specifieke bevoegdheden eigen aan de burgemeester, ook waken over milieu en armoedebestrijding.
 
Eric Van Meensel op zijn beurt, start de eerste 3 jaar als eerste schepen met de bevoegdheden financiën, openbare werken, economie en lokale industrie. 
 
Maarten Wouters (CD&V) wordt tweede schepen met de bevoegdheden ruimtelijke ordening, verkeer en mobiliteit,  middenstand, landbouw en ontwikkelingssamenwerking.
 
Derde schepen wordt Greet Van de Peer (N-VA) met de bevoegdheden personeel, onderwijs, wonen en sociale huisvesting, senioren. 
 
De jongste schepen uit het rijtje, Vincent Van Genechten (N-VA, vierde schepen) wordt bevoegd voor sport, toerisme en communicatie.
 
En tot slot wordt Carine Geyselings, die na 24 jaar in de OCMW-raad haar zitje ruilt voor een schepenmandaat, bevoegd voor sociale zaken, cultuur, jeugd en permanente vorming. 
 
Voorzitter van de OCMW-raad wordt Els Buelens (CD&V).
 
De onderhandelaars beklemtonen dat ze tevreden zijn met het resultaat van de onderhandelingen en de verdeling van de mandaten en dat ze uitkijken naar 2 januari om Grobbendonk en Bouwel een nieuwe start te bezorgen.
 
 
Foto vlnr. :  Maarten Wouters (CD&V), Herman Cambré (sp.a) en Eric Van Meensel (N-VA) aan het gemeentehuis  / Nnieuws.