Een vrouw van 34 wordt donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout nadat ze onder invloed van drugs een zwaar ongeval veroorzaakte in Geel. Een moeder en haar 2 kindjes van 2 en 4 jaar werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde woensdagavond rond 19.15u aan het kruispunt van het Laar met het Laarsveld. Een 34-jarige vrouw stond daar met de fiets stil. Een van haar 2 kinderen reed zelf met de fiets, het andere zat in een kinderstoeltje.

Op dat moment reed een bestuurster met haar auto op het 3-tal in. "Het kindje dat zelf met de fiets reed, werd daardoor weggekatapulteerd. De moeder en haar kindje dat achterop zat, werden meegesleurd", zegt Christel Minne van het Antwerpse parket. "De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een woning."

Alle 3 de slachtoffers werden naar het ziekenhuis van  Geel gebracht. Ze raakten ernstig gewond, maar volgens het parket zou er geen sprake zijn van levensgevaar.

De bestuurster testte positief op amfetamines. "Ze wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die moet beslissen of zij al dan niet wordt aangehouden", aldus Minne. (belga)