Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Betaalparking NMBS station : 'Defecten en ongemak'

De betaalparking aan het station lijkt al op de allereerste dag al voor veel ongemakken gezorgd te hebben voor treinreizigers en buurtbewoners.  Minder dan de helft van de parking is bezet. De enige betaalautomaat liet het vanmorgen al afweten.

De parking heeft een capaciteit van 367 voertuigen.

De nieuwe parking aan het station Herentals is vanaf vandaag dinsdag 6/6 betalend, maar ’s nachts nog gratis tussen 19u tot 07u - ook in het weekend.

De prijs van de parking ligt op €1,35 per uur voor treinreizigers, met een maximumbedrag van €8,10 per dag.

Voor niet-reizigers is het €1,96 per uur met een maximum van €19,60. Ook zijn er abonnementen te verkrijgen voor één, drie of twaalf maanden voor treinreizigers. Voor buren die graag gebruikmaken van de parking, is er een abonnementsformule van €79,90 per maand.

Om te voorkomen dat de parkeerdruk in de zone rond de betalende stationsparking nog toeneemt, breidde het stadsbestuur de blauwe zone uit. Nu al kan je maximaal 2 uur gratis parkeren met de parkeerschijf in de Schoolstraat, Stationsstraat, Kapucijnenstraat, Nieuwstraat en Hikstraat.

Daar komen nu ook de parkeerzone tegenover het station, de kleine parking op het Stationsplein nabij de bushaltes en de verbinding tussen Belgiëlaan - Gandhiplein bij. De Belgiëlaan zelf blijft gratis en buiten de blauwe zone.

In ruil voor het onderhoud, sneeuw ruimen en zout strooien op de parking door de stadsdiensten kreeg stad Herentals van NMBS enkele toezeggingen. De parking is gratis te gebruiken vanaf 19u ’s avonds tot 7u ’s morgens en ook gratis in het weekend, op feestdagen en bij een tiental evenementen in de stad.

Overzicht nieuwe tarieven parking station vanaf 6/6/2023  :

Tarief treinreizigers :  ticket maandag tot vrijdag (van 7u tot 19u)

Per uur: €1,35 - max/24u: €8,10

Niet-treinreiziger : per uur: €1,96
Max/24u: € 19,60

Ticket maandag tot vrijdag (van 19u tot 7u) : gratis voor iedereen

Ticket weekend en feestdagen : gratis voor iedereen

10-beurtenkaart : €44.

Abonnement 24/7 treinreiziger :

1 maand: €40 - 3 maanden: €112 - 12 maanden: €400.

Niet treinreiziger : 1 maand: €79,90

Verloren ticket: €50 voor iedereen. (pp)

Stationsplein, Herentals, België

Deel dit artikel